Хероји постоје, ово су њихова имена: Никола, Филип и Обрад

23.07.2020. 19:03
0
ИЗВОР: АТВ

Требиње данима говори о три храбра момка. Николу, Филипа и Обрада у граду већ зову херојима. Они су прије неки дан спасили старију суграђанку која је скоком са градског моста покушала извршити самоубиство. Никола и Филип су били на мотору, а када су видјели шта се дешава одмах су скочили у Требишњици.

- Ја сам скочио с моста, жена је ту плутала у ријеци. Већ неких 10 до 15 секунди је била у води, секунде су одлучивале да ли је жива. Прво што сам урадио извукао сам јој главу ван ријеке - каже Никола Бокун.

Филип је са обале допливао и пружио помоћ, исто је урадио и туриста из Новог Сада коме ови Требињци не знају име, али му шаљу поруке захвалности. Барком је одмах стигао и Обрад, заједно су извукли суграђанку и одвезли је у Хитну помоћ.

- Ми смо били најближи и Требиње је пуно добрих људи и добрих пливача и мислим да би било ко скочио и спасио живот овој жени - каже Филип Радмиловић.

- Посебан је осјећај искрено, ја сам тек јуче постао свјестан шта смо урадилио - каже Обрад Станић. 

Требињским херојима захвалио се и градоначелник. Мирко Ћурић каже да ће ови момци имати његову подршку у даљим плановима.

- Ризиковали су свој живот, без размишљања, да би спасили нечи други, тако да је ово порука свима нама. Ово није први пут да се дешава у Требињу, нажалост - каже градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Храбрим Требињцима телефони не престају да звоне, захтјеви на друштвеним мрежама пљуште са свих страна, а стижу и понуде за посао. Највише је оних који би Николу, Филипа и Обрада запослили као спасиоце на базену.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    5h 33m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    7h 47m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    8h 35m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    2h 23m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    8h 40m
    0