ХЕТ: Расписан конкурс за додјелу стипендија

28.12.2020. 20:38
0
ИЗВОР: СРНА

Управа предузећа "Хидроелектране на Требишњици" /ХЕТ/ расписала је конкурс за додјелу до 100 стипендија редовним студентима у Републици Српској, првог циклуса студија на јавним државним високошколским установама у школској 2020/2021 години.

Конкурс је расписан за студенте са пребивалиштем у Републици Српској, факултета техничког и друштвеног смјера, и то за: Електротехнички факултет, Машински, Грађевински, Геолошки, Факултет за производњу и менаџмент, Архитектонски, Правни и Економски факултет.

Услови за стицање права на додјелу стипендија су да је подносилац пријаве студент са сталним мјестом боравка у Републици Српској, да је подносилац пријаве уписан први пут као редован студент друге, треће или четврте године првог циклуса студија на једном од факултета за који се одобрава стипендија.

Неки од услова су и да подносилац пријаве није корисник стипендије или другог вида материјалне помоћи одобрене од правног или физичког лица, да укупна примања по домаћинству не прелазе 1.700 КМ.

Начин конкурисања, те поступак конкурисања и одлучивања објављен је на званичној интернет страници предузећа "Хидроелектране на Требишњици".

На званичном сајту предузећа "Хидроелектране на Требишњици" наведено је да ће конкурс за додјелу стипендија бити објављен у дневном листу "Глас Српске", на огласној табли предузећа и интернет страници предузећа.

Конкурс је отворен 15 дана од дана објављивања у гласилу. 

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Потписани уговори за стипендирање студената у Трнову Потписани уговори за стипендирање студената у Трнову
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 47m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 46m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 59m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 28m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 1m
    0