HET: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

28.12.2020. 20:38
0
IZVOR: SRNA

Uprava preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" /HET/ raspisala je konkurs za dodjelu do 100 stipendija redovnim studentima u Republici Srpskoj, prvog ciklusa studija na javnim državnim visokoškolskim ustanovama u školskoj 2020/2021 godini.

Konkurs je raspisan za studente sa prebivalištem u Republici Srpskoj, fakulteta tehničkog i društvenog smjera, i to za: Elektrotehnički fakultet, Mašinski, Građevinski, Geološki, Fakultet za proizvodnju i menadžment, Arhitektonski, Pravni i Ekonomski fakultet.

Uslovi za sticanje prava na dodjelu stipendija su da je podnosilac prijave student sa stalnim mjestom boravka u Republici Srpskoj, da je podnosilac prijave upisan prvi put kao redovan student druge, treće ili četvrte godine prvog ciklusa studija na jednom od fakulteta za koji se odobrava stipendija.

Neki od uslova su i da podnosilac prijave nije korisnik stipendije ili drugog vida materijalne pomoći odobrene od pravnog ili fizičkog lica, da ukupna primanja po domaćinstvu ne prelaze 1.700 KM.

Način konkurisanja, te postupak konkurisanja i odlučivanja objavljen je na zvaničnoj internet stranici preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici".

Na zvaničnom sajtu preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" navedeno je da će konkurs za dodjelu stipendija biti objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske", na oglasnoj tabli preduzeća i internet stranici preduzeća.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u glasilu. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Potpisani ugovori za stipendiranje studenata u Trnovu Potpisani ugovori za stipendiranje studenata u Trnovu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 34m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    10h 32m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    18h 58m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    17h 13m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    18h 52m
    0