Хоће ли друго полугодиште почети 21. јануара?

12.01.2021. 19:45
7
ИЗВОР: srpskacafe.com

Друго полугодиште у школама Српске треба да почне 21. јануара, али постоји могућност да се почетак ипак одгоди.

Директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић је рекао да ће епидемиолошка ситуација одредити када ће почети настава и да ли ће бити пролонгирана.

Он је додао да ће информације које буду достављали Министарству просвјете и културе бити основ за формирање мишљења да ли да се почне са другим полугодиштем на вријеме или да се пролонгира.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Tamara 16.01.2021. 22:36
    Jasno što pojedini brane prosvjetare.Vjerovatno ovde i sami prosvjetari komentarišu.A kako im je raditi,pa lijepo rekla bih.Sve je danas na roditeljima da rade sa djecom.Samo što prosvjetari primaju platu,a roditelji se polomiše od obaveza.Bar dva sata dnevno roditelji moraju da rade sa djecom.I na kraju roditelji opet ne valjaju i za sve su krivi!Zato što se zaposlio ko zna ko u prosvjeti...i ko zna sa kakvom diplomom.Tako nam je sve nažalost.
  • Generic placeholder image
    Анонимно 14.01.2021. 16:55
    Bolje da ne idu čitav januar,pa u februaru krenuti.
  • Generic placeholder image
    Niki 14.01.2021. 13:23
    Svi koji misle da je lako prosvjetnim radnicima,neka sami sebi priznaju koliko ih izlude svakodnevno njihova rodjena djeca...pa neka procijene koliko je "lako" raditi sa djecom
  • Generic placeholder image
    Građanin 14.01.2021. 08:54
    Sigurno je da virus ostavlja nesagledive posljedice, ali na mozak. Ni prije virusa nam obrazovanje nije bilo na zavidnom nivou, a ovo sada je prava lakrdija. Roditelji treba da brinu o imunitetu djeteta od rođenja i da im igračka bude lopta a ne mobitel. I sada ozbiljan broj djece u osnovnoj školi ima problem sa dioptrijom, a posljedice online nastave tek ćemo vidjeti.
  • Generic placeholder image
    НН 13.01.2021. 23:29
    Заиста не могу веровати чим се водите када размишљате о почетку школе! Да ли сте помислили да у толикој групи деце по школама , могућност да се дете зарази је огромна. Последице које вирус оставља су несагледиве. Нормалне државе су то схватиле и прилагодиле школовање истом а ви се бавите просветарима уместо својом децом. Онај ко се сам беспотребно и неадекватно заштићен креће, сада допушта детету да се дружи у великим групама носи ризик за осталу децу , од којих је одређени број угроженог имунитета, те самим тим довољно говори о односу према другима и заједници.... Најбитније је на свету да ли је неко добио плату. тај неко стоји испред ваше деце, потенцијланих носиоца болести, сваки дан и може само нада и моли се да ћете бити довољно одговорни да не угрозите ни њих ни осталу децу.....
  • Generic placeholder image
    NN 13.01.2021. 19:16
    Svaka čast za prethodni komentar. Vidi se da je čitateljka obavještena i da realno sagledava situaciju. Prosvjetarima je sada prelijepo, čak im nisu ni plate umanjili. Lako im je sada 2x po u dvije grupe ispredavati sve što su naumili. Još ako rade u dvije smjene to je samo 4x dnevno ispredavati neko lagano štivo. A šta ima veze što je između grupa pauza nekada i po sat-dva. Imaju dobre plate neka se hrane po pekarama i grilovima kao prava gospoda.
  • Generic placeholder image
    Sanja 13.01.2021. 00:43
    Naravno,trebaju prosvjetni radnici još da odmore.Sat i po rada dnevno je mnogo.Pa raspust od samo mjesec dana.Treba produžiti.Epidemiološka slika nije sad povoljna,a bila je prije mjesec.
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 37m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 42m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 51m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 30m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 58m
    0