Хоће ли социјални радници одузети дјецу човјеку који је у затвору због крађе дрва

17.12.2019. 14:17
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Супруга Фикрета Дедића, који је осуђен на пола године затвора због крађе три метра дрва, рекла је јуче да их је недавно посјетила Служба за социјални рад из Бужима да би се увјерила у каквом стању живе њихова дјеца.

Према њеним ријечима, социјалне раднике занимало је јесу ли дјеца добро, иду ли у школу и да ли их неко физички малтретира.

Испричала је за Аваз да се њен супруг, који се налази на одслужењу казне у КПЗ Луке у Бихаћу, препао и питао да ли је долазила и бужимска полиција, да у којем случају неко не би узео дјецу.

– Он се сада боји. Звао је и питао шта је било, ко је све долазио. Насекиро се и он. Осим што је разочаран у све, нормално је да се брине. Али рекла сам му да су се само распитивали о дјеци, нама, како живимо. Дјеца нам иду у школу, сви то знају – каже Рамиза.

Тврди да, иако јој је супруг у затвору мјесецима, никад још није био на допусту.

– Ја сам била сад у недјељу. Дјеца су га жељна. Њима је само жеља да дође кући. Причали смо сат, видим да је тужан, разочаран. Каже да му није ни до чега. Али, ето, мора се борити, издржаће каже до краја – каже она.

Иако су им бројне борачке организације понудиле помоћ, уплатиле новац, Рамиза тврди да су паре похрањене на рачуну.

– Ми то ништа немамо нити дирамо. И даље тешко живимо. Народ нам донесе хране, новца и то ми помогне. Али ово што је уплаћено, не дирамо. Тако је тражио Фикрет. Каже, нека стоји, да имамо за обнову куће кад изађе из затвора. Жеља му је да купимо овцу да имамо – каже Рамиза.

Коментари 0
Повезане вијести
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 47m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 52m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 54m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 59m
    0