Ходочасници спроведени до административног прелаза Јариње

25.09.2023. 17:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Ходочасници из Новог Сада, међу којима је двоје дјеце, који су се затекли у манастиру Бањска, данас су у пратњи Еулекса превезени до административног прелаза Јариње, речено је Срни из тзв. косовске полиције.

- Сви они су претходно прошли строгу полицијску провјеру - наводе из полиције и истичу да међу ходочасницима нису били скривени нападачи, како су то пренијели поједини медији у Приштини.

Из полиције Срни је речено да су идентификована двојица од четворице убијених, а њихова имена биће убрзо званично саопштена.

У село Бањска у општини Звечан јуче је, послије покушаја Срба да блокирају пут у том селу, дошло до сукоба у којем је погинуло четворо Срба и један припадник косовске полиције.

Епархија рашко-призренска саопштила је јуче да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију. У манастиру се у том тренутку налазила група поклоника из Новог Сада са свештеником игуманом Данилом и братијом манастира.

- Ради безбедности, братија манастира и поклоници су се закључали у конак и храм манастира је такође закључан. Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи - наводи се у јучерашњем саопштењу Епархије.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    21h 6m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    21h 13m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 55m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 33m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    13h 5m
    0