Храбри бањалучки полицајац спасио жену од дављења у хладном Врбасу

27.10.2021. 12:22
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Помоћник командира Полицијске станице Обилићево Будимир Поповић поново се истакао храброшћу и јутрос је у Бањалуци спасио жену (55) од сигурне смрти, потврђено је за Српскаинфо.

Када је Поповић јутрос дошао на посао, није ни очекивао да ће одмах настати драма и да ће још једном спасти живот суграђанке.

У разговору за Српскаинфо, Поповић је испричао шта се јутрос дешавало.

– Око шест часова јутрос сам дошао на посао и након само десет минута добили смо дојаву да жена хоће да скочи у ријеку Врбас са Ребровачког моста у Бањалуци. Одмах смо позвали патроле да изађу на лице мјеста, међутим до доласка патроле добили смо информацију да је она већ скочила – каже Поповић.

Додаје да, иако је помоћник командира, одмах је сјео у аутмобил и упутио се према мјесту гдје је она скочила.

– Искусан сам у овом послу и знао сам да нема потребе да идем код моста, јер је ријека брза и да ће је вода носити. Дошао сам код кафића „Сидро“ и ту сам сишао до ријеке и покушавао је уочити, проблем је било што је то рано и што је још увијек био мрак и слаба видљитвост. Међутим, ту нисам ништа примјетио, па сам се послије неког времена одлучио спустити даље – прича Поповић за Српскаинфо.

Каже да је затим отишао до острва у близини ресторана „Стара Ада“, гдје се раздваја Врбас и да је ту покушавао наћи, али да ни то није одмах дало резултате.

– Убрзо сам чуо да неко као да дозива помоћ и примјетио сам тијело како плута, али је била на другој страни и нисам јој могао прићи. Отрчао сам до аута и упутио се према мосту код “Топлане”, јер се ту налазила, а обавијесито сам и остале колеге – каже Будимир.

Чим је дошао до поменутог моста, одмах је стрчао у ријеку гдје ју је видио како плута, те јој је пришао и извукао је из воде.

– Она је била скоро сат времена у хладној води и једва да је била жива када сам јој пришао. Узвукао сам је на обалу и покушавао је загријати и одржати у животу до доласка Хитне помоћи. Када су стигли љекари, помогли су ми командир ПС Обилићево, те колеге из ове станице и из Центра да је однесено до возила Хитне помоћи. Спасио сам је захваљујући својој упорности, јер да сам раније одустао, тешко да би она остала жива – појашњава Поповић за Српскаинфо.

Каже да му ово није први пут да у својој богатој полицијској каријери спасава животе. Истиче да је и раније учествовао у спасавању утопљеника, да је једној особи чак отео бомбу из руке и да је било доста сличних случајева.

Коментари 0
Повезане вијести
Полицајац украо 180 килограма сира, па остао без посла Полицајац украо 180 килограма сира, па остао без посла
Полицајац убоден ножем! Полицајац убоден ножем!
Полицајац годинама просјацима узимао новац Полицајац годинама просјацима узимао новац
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 10m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 5m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 59m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 8m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 18m
    0