Хуманитарци из Београда прикупили помоћ за Јововиће из Пала

18.01.2021. 14:31
0
ИЗВОР: Катера

Група хуманитараца из Београда у сарадњи са Славишом Чвором и Игором Вукашиновићем, предсједником Удружења слијепих и слабовидих из Пала, реализовала је акцију прикупљања новчаних средстава за помоћ породици Миленка Јововића из ове општине, који живе у тешким животним условима.

Један од иницијатора хуманитарне акције за помоћ породици Јововић ,Михаило Пејић из Београда, каже за портал Катера да су на идеју да помогну Миленку и његовој супрузи дошли спонтано, након разговора са Славишом, који му је објаснио цјелокупну ситуацију.

- Нисам чекао ни дан дуже, већ сам одмах кренуо у акцију прикупљања прилога за Миленка и прикупили смо око 1.500 КМ. У акцији су учествовали моји пријатељи, који су такође проширили вијест да је Миленку потребна помоћ, тако да се акцији касније придружило још доста људи које ја лично и не познајем – каже Пејић.

Он истиче да је највећи проблем ове акције био тај што није лично познавао Миленка и није имао доказе о чему се ради и да тај новац сигурно иде у праве руке, те је због тога био ограничен по броју људи који су учествовали у акцији.

- Акцији су се највише одазвали моји лични пријатељи и породица, а такође, много сам захвалан и бившим студентима из студентског дома „др Радован Караџић“ у Палама – додао је Пејић.

Пејић се поред Паљана Славише Чвора и студената, захвалио и породицама Ђурђевић, Перић, Марић, Радовић, Рајић, Милановић, Манић, Јовановић, Гавриловић, Трифковић, Лазовић, Ивић, Пејић, Стојановић, Момчиловић, Петровић, Живановић, Ћурчић, Добрић, Ристић, Миливојевић, Илић, Стаменковић, Зечевић, Живковић, Стојић, Дивјак, Беслаћ, Радовић, Станишић, Трифуновић, Милидраговић и Ивановић.

Предсједник Удружења слијепих и слабовидих из Пала Игор Вукашиновић рекао је за Катеру да је Миленко већ више од 15 година у потпуности слијеп,а да 40 година болује од тешког облика дијабетеса и прима инзулин четири пута дневно.

- Миленко има 50 година и живи са супругом у Подвитезу, у прилично неусловној викендици, без купатила и нормалних услова за живот. При томе, они су доста далеко удаљени од локалног пута према Подвитезу, прилаз кући је доста тежак, поготово сад у зимским условима. Ми смо данас морали око 800 метара пјешачити од мјеста гдје смо паркирали возило, јер нисмо могли прићи до саме куће – истиче Вукашиновић.

Вукашиновић се захвалио породицама из Београда које су покренуле акцију помоћи за Миленка и његову супругу, те скупиле новац који ће им итекако помоћи да преброде зиму и купе основне намирнице.

- Миленко има око 400 КМ примања, с тим да половину тог новца даје само за лијекове. Нешто је олакшано што се тиче дијабетеса, ту има помоћи државе, а све друге лијекове мора сам да плати – каже Вукашиновић.

Он додаје да у оквиру Удружења слијепих и слабовидих из Пала има још неколико породица сличног материјалног и здравственог стања попут Миленковог, те се нада да ће добри и хумани људи одазвати и другим акцијама и помоћи оне који тешко живе у Палама и свим другим мјестима.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    23h 41m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    19h 36m
    6
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    4h 17m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    1h 37m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    16h 6m
    0