Хуманитарни базар за Теодору која болује од церебралне парализе

03.06.2022. 19:16
0
ИЗВОР: srna.rs

У Угљевику се данас одржао хуманитарни базар под називом "Теодорин корак" за помоћ Теодори Милојковић из ове општине која болује од церебралне парализе.

Организатор хуманитарног базара је нефоралмална група грађана, а испред организатора Јелица Манојловић истакла је да су данас уједињени сви Угљевичани који су познати по хуманости.

- Имамо огромну подршку свих из нашег Угљевика, али и околних мјеста. Удружење жена које су при цркви донирале су ручне радове, има и разних играчака и ваучера. Ту је и сладолед и сокови за наше најмлађе - рекла је Манојловићева новинарима.

Она је посебно похвалила гест родитеља дјечака Луке Стевановића из Угљевика који болује од леукемије за кога је у децембру организован Хуманитарни базар, који су уплатили су 5.000 КМ Теодори за даље лијечење од средстава која су прикупљена за његово лијечење.

Хуманитарни базар, заједно са бројним Угљевичанима, подржао је и начелник ове општине Василије Перић са сарадницима и изразио задовољство јер становници Угљевика показају своје најљепше лице, а то је хуманост.

Перић је најавио да ће ову хуманитарну активност подржати и општина Угљевик, те додао да ће важно помоћи свима којима је то потребно, посебно најмлађим.

Теодора има 10 година и болује од церебралне парализе због чега не може самостално да хода. Потребно је да се лијечи у Поликлиници ОРТО-МД у Новом Саду ХАЛ системом. Терапије почињу 6. јуна и трајаће од шест мјесеци, а дан терапије кошта 120 евра.

Теодора похађа редовно школу, трећи резред Основне школе "Алекса Шантић" и одличан је ученик. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО) У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО)
Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 12m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 7m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 18m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    13h 33m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    21h 26m
    0