И сутра киша, пљускови, грмљавина

23.05.2024. 17:41
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује нестабилно, али топло вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином.

Ујутро и прије подне у већини предјела биће претежно сунчано уз малу облачност. У Семберији ће бити умјерена облачност, гдје је понегдје могућа и слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана доћи ће до постепеног наоблачења, које ће у већини предјела условити кишу и локалне пљускове са грмљавином. Мјестимично су могуће локалне непогоде са јаким ударима вјетра, прије свега на сјеверу и истоку. У Херцеговини ће остати суво и претежно сунчано уз дневни развој облачности.

Дуваће слаб до умјерен и промјенљив вјетар.

Јутарња температура ваздуха од осам до 15, у вишим предјелима од пет степени, а највиша дневна од 23 до 28, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је на сјевероистоку било умјерено до претежно облачно вријеме са кишом, а у осталим крајевима сунчано уз умјерен пораст облачности, праћен локалним пљусковима.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница шест, Хан Пијесак 13, Калиновик и Соколац 16, Мраковица, Вишеград, Кнежево и Сребреница 18, Гацко, Зворник, Шипово, Тузла и Зворник 19, Ливно 20, Бијељина, Фоча и Градачац 21, Требиње, Билећа, Мркоњић Град, Неум, Сарајево и Требиње 22, Добој, Србац, Бугојно и Дрвар 23, Бањалука, Нови Град, Приједор, Бихаћ, Сански Мост, Широки Бријег и Зеница 24, Мостар 27 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Владика Сергије освештао храм у Копјеници код Кључа Владика Сергије освештао храм у Копјеници код Кључа
Биће топлије него што је најављено, стижу и тропске ноћи Биће топлије него што је најављено, стижу и тропске ноћи
Данас сунчано уз умјерену облачност, крајем дана понегдје киша Данас сунчано уз умјерену облачност, крајем дана понегдје киша
Најчитаније
  • Одржан Сабор изворног пјевања
    20h 52m
    0
  • Валентина Терешкова, текстилна радница и прва жена у свемиру
    5h 31m
    0
  • Обиљежена крсна слава храма у Ћаваринама код Сокоца (ФОТО)
    4h 1m
    0
  • Шпанци фуриозно сломили Хрватску
    19h 19m
    0
  • На хуманитарном турниру ветерана прикупљено 2.148 КМ за Милоша Божовића (ФОТО)
    4h 38m
    0