И сутра нерадни дан у Српској

21.11.2021. 14:30
0
ИЗВОР: СРНА

 У Републици Српској сутра ће, према одлуци Владе Српске, бити нерадни дан.

Сутра неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Руководиоци наведених органа, како се наводи, обавезни су да у току календарске године организују рад због остаривања пуног годишњег фонда радних дана.

У Републици Српској и данас је нерадни дан јер се обиљежава Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ који је републички празник.

У америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону је прије 26 година парафиран Дејтонски мировни споразум или Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса.

Дејтонски споразум званично је потписан 14. децембра 1995. године у Паризу, а дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ - 21. новембар републички је празник и нерадни дан у Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО) Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ ...
Зорана хуманим гестом расплакала мајку која се бори са карциномом Зорана хуманим гестом расплакала мајку која се бори са карциномом
Упозорење на јако невријеме, уз град и олујни вјетар Упозорење на јако невријеме, уз град и олујни вјетар
Најчитаније
  • То нису били људи, већ звијери: Страдање браће Петра и Павла
    3h 2m
    4
  • Софија Милинковић најмлађа беба у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    18h 39m
    0
  • Упозорење на јако невријеме, уз град и олујни вјетар
    23h 55m
    0
  • На данашњи дан умро Бранко Радичевић - поета непролазне младости
    22h 55m
    0
  • На данашњи дан умро велики Борислав Пекић: Српски писац који је свој живот посветио борби за слободу
    3h 42m
    0