Ибарска магистрала код Краљева биће оспособљена за саобраћај за 10 дана

17.06.2023. 14:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић изјавио је да ће Ибарска магистрала код Краљева бити оспособљена за саобраћај у наредних десет дана, те најавио изградњу новог моста на мјесту оног који је тешко оштећен у бујици усљед обилних падавина.

Весић је рекао да је министарство на чијем је челу издало хитан налог да се, до изградње новог моста, на мјесту прекида саобраћаја на државном путу Мрчајевци-Адрани код моста преко Мусине реке поставе цијеви кроз које ће пролазити ријека, да се уради земљани насип и да се тако пут са асфалтом отвори за саобраћај.

- Овај мост је изграђен 1964. године, зато има стубове у кориту, то се одавно већ не ради тако. Реконструисан је 2016. године, тада је требало да се изгради нов мост, а не да га реконструишу, јер је реконструисан на старим стубовима - рекао је Весић новинарима.

Он је додао да ће се саобраћај одвијати али да ће се морати возити спорије и да је слиједећа мјера да се сруши овај и изгради нови мост.

Нови мост биће изграђен са много већим распоном, биће виши од садашњег, а рок за изградњу је четири мјесеца.

Весић је најавио доношење закона о одржавању путне инфраструктуре, јер како истиче, узалуд су мостови или путеви уколико их нико не одржава.

Мост преко Западне Мораве, који спаја чачанска села Мрчајевце, Мршинци и Слатина, тешко је оштећен у бујици насталој услијед обилних падавина које су погодиле Чачак и околину.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 34m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 18m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 2m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    13h 8m
    0