Ibarska magistrala kod Kraljeva biće osposobljena za saobraćaj za 10 dana

17.06.2023. 14:38
0
IZVOR: srna.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je da će Ibarska magistrala kod Kraljeva biti osposobljena za saobraćaj u narednih deset dana, te najavio izgradnju novog mosta na mjestu onog koji je teško oštećen u bujici usljed obilnih padavina.

Vesić je rekao da je ministarstvo na čijem je čelu izdalo hitan nalog da se, do izgradnje novog mosta, na mjestu prekida saobraćaja na državnom putu Mrčajevci-Adrani kod mosta preko Musine reke postave cijevi kroz koje će prolaziti rijeka, da se uradi zemljani nasip i da se tako put sa asfaltom otvori za saobraćaj.

- Ovaj most je izgrađen 1964. godine, zato ima stubove u koritu, to se odavno već ne radi tako. Rekonstruisan je 2016. godine, tada je trebalo da se izgradi nov most, a ne da ga rekonstruišu, jer je rekonstruisan na starim stubovima - rekao je Vesić novinarima.

On je dodao da će se saobraćaj odvijati ali da će se morati voziti sporije i da je slijedeća mjera da se sruši ovaj i izgradi novi most.

Novi most biće izgrađen sa mnogo većim rasponom, biće viši od sadašnjeg, a rok za izgradnju je četiri mjeseca.

Vesić je najavio donošenje zakona o održavanju putne infrastrukture, jer kako ističe, uzalud su mostovi ili putevi ukoliko ih niko ne održava.

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce, Mršinci i Slatina, teško je oštećen u bujici nastaloj uslijed obilnih padavina koje su pogodile Čačak i okolinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    19h 19m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    19h 1m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    19h 55m
    7
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    16h 50m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    15h 52m
    0