Игор Јурић: Још неко је укључен у отмицу или у убиство Данке Илић

17.09.2024. 12:07
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Игор Јурић из Центра за несталу и злостављану децу исказао је бојазан да, све и да оптужница буде подигнута против осумњичених за убиство девојчице Данке Илић из околине Бора, правда неће бити задовољена, јер дете и даље није пронађено.

Игор Јурић је за "Јутро на Блиц"  истакао да никако не смијемо заборавити да Данке Илић и даље нема.

- И да се подигне оптужница и да људи буду осуђени, за мене ће ово и даље остати једна велика мистерија. Данке нема, а не могу се помирити са тим да двоје људи тих капацитета и интелектуалних способности успели на овај начин да скривају овако једну велику тајну - каже Игор Јурић.

Истакао је да ово није нешто што може да задовољи јавност.

- Лично сматрам да постоји нешто изнад тога и да је још неко укључен да ли у отмицу, да ли у убиство. Једноставно та двојица тог капацитета нису способна да ураде тако нешто - каже Јурић.

Напомиње да је направљен пропуст у самом старту, који је све теже било исправити током времена.

- Све је теже доказати нешто што је у самом старту врло лако доказати. Када је сам министар изашао са саопштењем био сам изненађен. Касније је то изненађење било оправдано. Мислим да је потрага ишла у једном смеру. Ја причам о околностима нестанка. Све је ишло у једном правцу, а онда су се ниоткуда појавили други људи и осумњичени. Али ако ви немате ниједан конкретан доказ, ниједан траг, ДНК... Мислим да је притисак јавности био толико јак да је полиција морала да нађе неку солуцију да се задовољи јавност. Мислим да је полиција требало да да себи више времена да буде сасвим сигурна шта се десило - каже Јурић, преноси Телеграф.

Коментари 0
Повезане вијести
Окончана истрага у случају нестанка Данке Илић (2) Окончана истрага у случају нестанка Данке Илић (2)
Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић
Осумњичени за убиство Данке Илић негирао кривицу Осумњичени за убиство Данке Илић негирао кривицу
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    3h 54m
    0
  • Слани мафини
    13h 15m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 10m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 4m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 33m
    0