Игор Кушић завршио школовање на Високим студијима безбједности и одбране Републике Србије

05.07.2024. 17:08
0
ИЗВОР: katera.news

Игор Кушић, замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево, успјешно је завршио школовање у 13. класи Високих студија безбједности и одбране Републике Србије и официра 67. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“.

У оквиру свечаности која је одржана у Дому Народне скупштине Републике Србије, полазницима су уручене реплике српских средњовјековних мачева.

Кушић је изјавио да му је задовољство што му је руководство МУП-а Републике Српске указало част и повјерење да као други полазник МУП-а на највишем нивоу каријерног усавршавања Школе националне одбране, представља своју институцију и Републику Српску.

Он је рекао да је за шест мјесеци трајања школовања спознао многе чињенице и искуства о стратегијском нивоу руковођена и о односима на геостратегијском и геополитичком нивоу.

Слика

Фото: МУП Републике Српске/Facebook

Церемонији су присуствовли министар одбране Републике Србије Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић који су честитали полазницима на завршетку школовања, навели су из МУП-а Републике Српске.

Министар Гашић је изјавио да је свечаност уприличена у част великог успјеха свих полазника те нагласио да Србија високо цијени вриједне и мотивисане људе који улажу у своје знање и образовање да би својој отаџбини служили боље и марљивије.

На дужностима које ћете ускоро преузети примените најсавременија и најбоља знања стечена током школовања. Останите у сталном контакту с војним наукама, обнављајте своја знања, мислите креативно, унапређујте рад и стање у командама и јединицама које ће вам бити поверене. Желим вам да ту одговорност носите достојно и успјешно – поручио је Гашић.

Свечаности испред МУП-а Републике Српске присуствовао је и савјетник министра унутрашњих послова Драган Јевђенић.

Поред замјеника начелника Кушића, Високе студије безбедности и одбране ове године завршило је 19 полазника, од тога девет из органа државне управе и служби Владе Србије, пет из Министарства одбране и Војске Србије и пет полазника из иностраних земаља – Министарства одбране Мађарске, Министарства одбране и Оружаних снага Босне и Херцеговине, као и Министарства правде Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за терористичко удруживање бранио се ћутањем на саслушању Осумњичени за терористичко удруживање бранио се ћутањем на саслушању
У Београду ухапшен мушкарац са самостријелом и ножевима У Београду ухапшен мушкарац са самостријелом и ножевима
Припадник Жандармерије погођен самострелом, нападач убијен Припадник Жандармерије погођен самострелом, нападач убијен
Најчитаније
  • Све боје аутистичног спектра – прича једне маме о љубави, борби и успјеху
    9h 17m
    1
  • Фонд најављује наплаћивање нових електронских књижица у Српској
    9h 26m
    3
  • Почела исплата пензија
    10h 28m
    0
  • Најбоље ратне фотографије су антиратне (фотографије)
    8h 47m
    0
  • У Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене
    14h 58m
    0