Игуман Георгије: Гдје је Бог ту је радост и нада

04.01.2022. 21:05
0
ИЗВОР: СРНА

Празник Божића означава долазак Бога, а тамо гдје је Бог ту је радост, нада, као и рјешење било којег проблема са којим се људи суочавају, изјавио је игуман Манастира Свете Тројице у Озерковићима Георгије Станковић на првој Божићној академији у Источном Новом Сарајеву.

Игуман Манастира Свете Тројице који се налази код Сокоца указао да, без обзира на то колико је човјек јак физички и ментално, данашњи свијет не штеди људе, те истакао да је стално присутан стрес у породици и на послу.

"Божић је празник који означава не само рођење Господа Исуса Христа, него то је и симболично празник новог почетка. Сваки нови почетак је могућност да човјек буде бољи данас него што је био јуче. Човјеков живот је врло непредвидив и не постоји судбина, већ се свако од нас на својеврстан начин бори да буде бољи и да се оствари - рекао је игуман Георгије.

Према ријечима игумана, сваки сусрет који подсјећа на мисао да је Бог са људима и да се родио, те дао могућност да се буде бољи, увијек је благословен и радостан.

- Због тога се надамо да ово није посљедња свечана академија, него да ће их бити док траје свијета и вијека! Она нас сабира око Господа и једне око других. Када смо заједно, нема ствари које не можемо да учинимо, посебно ако су добре, лијепе и благословене! - поручио је игуман Георгије.

Игуман Георгије изразио је задовољство што је вечерас уз благослов Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, имао част да говори божићно слово на првој Божићној академији у Источном Новом Сарајеву.

Начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић истакао је да је вечерашњом, првом Божићном академијом званично почело обиљежавање 30 година Републике Српске и општине Источно Ново Сарајево.

- У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Божићу, одлучили смо се први пут да у сарадњи са Српском православном црквом, уз Божију помоћ, организујемо Божићну академију. Академија је једна од првих активности у оквиру обиљежавања 30. рођендана Републике Српске - рекао је Катић.

Он је подсјетио да се истовремено обиљежава и 30 година од настанка општине Источно Ново Сарајево, те изразио наду да ће Божићна академија прерасти у традицију не само ове локалне заједнице, него и града Источно Сарајево.

Окупљени су могли да уживају у наступу хора Српског просвјетног друштва "Слога" из Сарајева, јединог те врсте који баштини традицију пјевања црквене музике.

Вечерашња свечана академија одржана је уз благослов Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Одржана академија посвећена српском пјеснику Добрици Ерићу у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Одржана академија посвећена српском пјеснику Добрици Ерићу у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    22h 19m
    5
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    19h 22m
    2
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    3h 20m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    4h 8m
    0
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    4h 13m
    0