Илон Маск најавио банкрот Твитера

11.11.2022. 09:09
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Илон Маск је ушао у трећу седмицу власништва над Твитером, али је након масовних отпуштања наслутио радницима деликатну финансијску ситуацију у којој се друштвена мрежа налази.

У међувремену компанију је напустио низ стручњака за приватност и безбједност.

Јоел Рот, руководилац безбједности и интегритета, који је био именован да јавно говори о забринутостима оглашивача и корисника о платформи, наводно је посљедњи који је напустио компанију.

Одласци су почели истог дана када се Илон Маск први пут обратио запосленицима, рекавши да “банкрот није искључен”, према више извјештаја.

Дан је започео оставком троје највиших безбједоносних стручњака, главног службеника за информатичку сигурност Леа Киснера, главног службеника за приватност Дамијена Кирана и главне службенице за усклађеност Маријане Фогарти, што је изазвало упозорења Савезне комисије за трговину (ФТЦ). (Твитер је постигао нагодбу око питања приватности с ФТЦ-ом у мају.) Након тих одлазака, Рот и Твитеров руководилац рјешења за клијенте, Робин Вилер, такође су напустили компанију.

У мејлу запосленицима и на накнадном састанку радника, Маск није учинио много да пробуди повјерење у будућност компаније. Он је описао ужасне економске околности у којима се компанија налази и колико вјерује да је њезина претплатничка услуга, Твитер Блу, важна за њену будућност.

– Без значајног прихода од претплата, постоји добра шанса да Твитер неће преживјети надолазећу економску кризу – рекао је Маск у мејлу. “Требамо отприлике да половина нашег прихода буде од претплата.”

Масков допис и састанак радника одјекнуо је у разговору уживо у сриједу у којем је Маск покушао ублажити забринутост великих оглашивача и дао своје најопсежније јавне коментаре о смјеру Твитера откако је закључио уговор вриједан 44 милијарде долара за купњу платформе крајем прошлог мјесеца и смијенио њено руководство.

Одласци повећавају проблеме који муче Твитер од како га је Маск купио. Масково преузимање и посљедично збуњујуће кретање производа и политика модерисања садржаја навели су многе брендове, укључујући General Mils, да паузирају рекламирање на Твитер, развој догађаја који је милијардер покушао исправити у говору на лајв стриму за оглашиваче. Двојац који је водио лајв стрим, Рот и Вилер, обојица су напустили компанију.

– Дакле, двоје људи које је Илон навео да разговарају с оглашивачима у покушају да их увјере да наставе партнерство с компанијом једноставно су одустали – твитао је Рашад Робинсон, предсједник Колор оф Чејнџ. “Компаније које у овом тренутку остану с Твитером биће везане уз ове опасне и непредвидљиве промјене политике.”

Компанијин претплатнички производ Твитер Блу, који је лансиран у сриједу и омогућује корисницима куповину плаве квачице за осам долара, већ је резултирао да лажни профили буду верификовани.

Неке групе за грађанска права забринуте су да би недостатак јасноће у политици модерисања садржаја и неспутана могућност купње плаве квачице могли довести, ако већ нису, до ширења говора мржње и дезинформација. Позвали су више брендова да паузирају своје рекламе на платформи, пише Гардиан.

Коментари 0
Повезане вијести
Зукерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Илона Маска Зукерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Илона Маска
Платформа X се претвара у апликацију за упознавање Платформа X се претвара у апликацију за упознавање
WТА пред банкротом WТА пред банкротом
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 5m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 4m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 17m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 19m
    0