Именовано ново руководство општине Источна Илиџа

25.12.2020. 15:11
0
ИЗВОР: Катера

Ново руководство изабрано је на данас одржаној Конститутивној сједници општине Источна Илиџа.

Нови сазив чиниће 23 одборника и то девет из СДС-а, шест из СНСД-а, три из ДНС-а , два из ПДП-а и по један одборник из Уједињене Српске, ДЕМОС-а и СРС-а др Војислав Шешељ.

За предсједника Скупштине општине изабран је Раде Ћосовић (ПДП), док је Вања Рудуљић (СРС др Војислав Шешељ) изабрана за потпредсједника. 

Већином гласова присутних одборника, за замјеника начелника општине изабран је Зоран Аврам, који је и у претходном мандату обављао ову функцију.

Слика

На данашњој Конститутивној сједницу изабрани су и вршиоци дужности начелника општинских одјељења.

Тако је за в.д. начелника Одјељења за општу управу изабран Милета Вуковић, за в.д. начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Љиљана Маљукан, док је за в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности изабран Александар Делић.

За в.д. начелника Одјељења за финансије изабран је Жељко Тепавчевић.

На поменутој сједници није се појавио нико од одборника ДНС-а као и један одборник ДЕМОС-а.

Коментаришући то, начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је „да не види разлог зашто нису присутни“, да су одборници позвани на сједницу, те да је могуће да су из личних разлога били спријечени у томе.

- Послије годину и два мјесеца колико је прошло од промјене скупштинске већине у општини Источна Илиџа, доказали смо тврдњу да је дошло до нелегалне и нелегитимне смјене у руководству ове општине, тачније на мјесту предсједника Скупштине. И тада су СДС и ПДП-е имали довољно одборника за скупштинску већину, у складу са изборним резултатима, који су подразумијевали 12 одборника – рекао је Божовић.

Он је додао да се тада десила „политичка корупција“, прелазак одборника из једног одборничког клуба у други, што је створило проблеме, највише становницима општине Источна Илиџа који су трпјели несарадњу тадашње општинске већине.

- Управо због неозбиљности тадашње скупштинске већине многи пројекти касне са реализацијом. Али, сигуран сам да ће наредни четверогодишњи мандат извршне и законодавне власти бити јако успјешан. Пред нама су многи пројекти које ћемо урадити – нагласио је Божовић.

Говорећи о планираним инвестицијама, Божовић је издвојио пројекат изградње моста у Војковићима што ће, по његовим ријечима, бити највећи капитални пројекат у сљедећој години.

- Институцијално јачање општине кроз оснивање предузећа и установа је јако важно. Оправдано је формирање Јавног предузећа „Водовод и канализација“ Источна Илиџа, а то показује и чињеница да су становници општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа у претходном периоду имали редукцију воде. То је један у низу пројеката који је обустављен – истакао је начелник Божовић.

Слика

Божовић је закључио да је циљ општинске управе Источна Илиџа стварање једног амбијента који ће привредни субјекти из Републике Српске и ФБиХ препознати као добро мјесто за улагање.

Новоименовани предсједник Скупштине општине Раде Ћосовић истакао је да ће Скупштина општине Источна Илиџа у наредне четири године доживјети свој пуни развој и процват и да ће подржати све пројекте које предложи начелник Божовић.

- Блокада начелника општине Источна Илиџа није оно што ову општину води унапријед, а у претходне четири године је и тога било. За просперитет општине битна је само сарадња – рекао је Ћосовић.

Шеф клуба посланика СНСД-а Владимир Ћосовић рекао је да одборници ове странке нису подржали именовања у новој општинској управи за оне „који нису квалитено обављали свој посао“.

- Сматрамо да у претходном периоду није било никаквих опструкција у Скупштини општине. Бићемо конструктивна опозиција и радићемо у интересу свих грађана у Источној Илиџи – закључио је Ћосовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал! Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    5h 28m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    15h 46m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    15h 52m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    15h 50m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    14h 41m
    0