Инцидент на скупу у Београду

15.02.2023. 20:49
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Испред зграде Предсједништва одржава се протестни скуп на који су претходних дана позивале екстремистичке организације.

Након обраћања говорника, група предвођена лидером Народних патрола Дамјаном Кнежевићем, међу којима је било и оних који су маскирани, порушила је заштитну ограду и дошла до главног улаза у Предсједништво Србије.

Након што је протест завршен демонстранти су се упутили ка Предсједништву Србије, гдје су прво пробили ограду, а потом стигли до самог улаза.

Покушавају да предају своје захтјеве. Стигла је и полиција у опреми за разбијање демонстрација.

У позиву на данашњи скуп је наведено да је разлог “заштита Косова и противљење њемачко-француском предлогу”.

Како јавља репортер Евроњуз Србија, неколико полицијских аутомобила је препријечило Улицу Краља Милана у којој је саобраћај заустављен.

Полицијске снаге распоређене су у центру Београда. Возила Полицијске бригаде распоређена су иза цркве Светог Марка, а иза Скупштине Србије паркирана су два аутобуса, у којима се налазе полицајици са опремом за разбијање демонстрација.

Неколико пјешачких патрола полиције стоји код зграде Главне поште и паркићу преко пута, а неколико полицијских возила налази се и иза зграде Предсједништва.

Међу организацијама које су позивале на протест су и Народне патроле. Њихов вођа Дамјан Кнежевић је крајем прошле године на Телеграм каналу објавио да је посјетио нову зграду руске паравојне плаћеничке групе Вагнер у Санкт Петербургу, преноси Блиц.

Он је током обраћања на скупу најавио да су спремни, како је рекао, на много више од нереда.

– Молимо државно руководство Русије, да чак и ако наше руководство не спријечи улазак Косова у УН, да ударе вето и да нам дају бар мјесец дана да склонимо овог издајника – рекао је вођа ове ултрадесничарске организације.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 19m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 34m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    11h 52m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 44m
    0