Сјећање на велике демонстрације на Грбавици

27.11.2022. 19:24
1
ИЗВОР: Млада Босна/katera.news

Усљед незадовољства одлукама Дејтонског споразума 25. новембра 1995. године у сарајевском насељу Грбавица, које је до тада било већински насељено Србима, организоване су велике демонстрације.

Тада је на улице Грбавице и других српских насеља Сарајева изашао велики број Срба који су негодовали због новонасталих граница.

Око пола године касније морали су заувијек напустити своје домове.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Neven 27.11.2022. 19:48
  Žalosno i tragično za Srpski narod. Uvijek stradanje i egzodus, a propaganda naših dušmanja i dalje ne spava, nego i dalje drži se priče " o navodnoj žrtvi i agresoru". A Srba u Federaciji prema zadnjem popisu nema ni 2%, na nivou statističke greške. Etnički su očišćeni Srbi iz pola države, a u Republici Srpskoj svi predratni stanovnici se vratili koji su to željeli jer im je imovina 100 % vraćena i obnovljena, dok za Srbe u Federaciji to je samo misaona imenica. Niko o njima i njihovoj uništenoj imovini ne vodi računa, više se vodi računa o Romima i dr. manjinama, tako da su Srbi u Federaciji BiH građani trećeg reda ili bolje rečeno n-tog reda..
Повезане вијести
Нови снимак вријеђања Срба: „Геноцидна творевина се окотила 9. јануара“ (ВИДЕО) Нови снимак вријеђања Срба: „Геноцидна творевина се окотила 9. јануара“ (ВИДЕО)
Мјештани српског повратничког села код Бихаћа препуштени сами себи (ВИДЕО) Мјештани српског повратничког села код Бихаћа препуштени сами себи (ВИДЕО)
Приштина експроприше нове парцеле не сјеверу Косова и Метохије Приштина експроприше нове парцеле не сјеверу Косова и Метохије
Најчитаније
 • Бањалучани и Сокочанин возили дрогирани по Бањалуци
  23h 56m
  3
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  3h 31m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  22h 4m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  18h 4m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  19h 7m
  0