Сјећање на велике демонстрације на Грбавици

27.11.2022. 19:24
1
ИЗВОР: Млада Босна/katera.news

Усљед незадовољства одлукама Дејтонског споразума 25. новембра 1995. године у сарајевском насељу Грбавица, које је до тада било већински насељено Србима, организоване су велике демонстрације.

Тада је на улице Грбавице и других српских насеља Сарајева изашао велики број Срба који су негодовали због новонасталих граница.

Око пола године касније морали су заувијек напустити своје домове.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Neven 27.11.2022. 19:48
  Žalosno i tragično za Srpski narod. Uvijek stradanje i egzodus, a propaganda naših dušmanja i dalje ne spava, nego i dalje drži se priče " o navodnoj žrtvi i agresoru". A Srba u Federaciji prema zadnjem popisu nema ni 2%, na nivou statističke greške. Etnički su očišćeni Srbi iz pola države, a u Republici Srpskoj svi predratni stanovnici se vratili koji su to željeli jer im je imovina 100 % vraćena i obnovljena, dok za Srbe u Federaciji to je samo misaona imenica. Niko o njima i njihovoj uništenoj imovini ne vodi računa, više se vodi računa o Romima i dr. manjinama, tako da su Srbi u Federaciji BiH građani trećeg reda ili bolje rečeno n-tog reda..
Повезане вијести
Срби се десети дан окупљају испред Општине у Звечану Срби се десети дан окупљају испред Општине у Звечану
Храм Светог Илије ускоро једини свједок постојања Срба у Илијашу Храм Светог Илије ускоро једини свједок постојања Срба у Илијашу
Срби се и данас окупљају, транспарентима поручују да желе мир Срби се и данас окупљају, транспарентима поручују да желе мир
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  22h 45m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  21h 4m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  23h 9m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  16h 8m
  1
 • Дванаест медаља за „Спарту“ у Берковићима
  19h 4m
  0