Информације о електронској картици доступне на интернет страници ФЗО

07.07.2021. 13:43
2
ИЗВОР: СРНА

Осигураници Фонда здравственог осигурања /ФЗО/ Републике Српске на интернет страници Фонда могу да провјере да ли је за њих израђена електронска здравствена картица и у којој пословници се налази.

- Будући да је велики број грађана заинтересован да преузме своју електронску картицу, могућност провјере на интернет страници Фонда на линку /izis.org/lokacija-ezk/ значајно ће убрзати овај процес, јер ће осигураници тачно знати у којој пословници треба да преузму своју електронску картицу - наводи се у саопштењу.

Из Фонда истичу да су електронске картице израђене на основу евиденција осигураника у тимовима породичне медицине.

- У случају да се деси да за неког осигураника није направљена електронска картица, он може у надлежној пословници Фонда поднијети захтјев за издавање електонске картице и у најкраћем року биће му израђена картица - појаснили су из Фонда.

Картице би требало да се налазе у пословницама Фонда у оним општинама у којима су осигураници регистровани и у тимове породичне медицине.

У Фонду подсјећају да је прва електронска картица бесплатна.

- Електронска картица садржи име и презиме осигураника, датум рођења, идентификациони број, као и број картице. Служи да се провјери статус осигурања осигураника, односно да ли је уплаћен допринос за здравствено осигурање. Са њеном употребом, престаје и потреба овјеравања здравствених књижица - наглашавају у Фонду.

У саопштењу је истакнуто да Фонд није предвидио рокове за преузимање електронских картица, управо због актуелне епидемиолошке ситуације, те ниједно право неће бити ускраћено уколико осигураници још нису преузели своју електронску картицу.

- Такође, реализатори пројекта Интегрисаног здравственог информационог система /ИЗИС/ креирали су портал /www.izis.org/ на којем се могу пронаћи корисне информације о самом пројекту, које су његове предности, шта је електронски картон, ко му може приступити и друге сличне информације о ИЗИС-у - наведено је у саопштењу.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Vau 08.07.2021. 13:31
    Ljudi, dobro dosli u 2005tu. Trebalo nam je 16 godina da ovo padne nekome na um, politicarima da dovoljno para uzmu u svoj dzep da konacno napravimo nesto sto ostale zemlje imaju vise od 16 godina.
  • Generic placeholder image
    Alex 07.07.2021. 14:14
    Link za provjeru ne radi ("forbidden access") pa bi bilo dobro provjeriti da li su informacije ispravne prije nego se objave na potalu, bez mehanickog kopiranja vijesti (cak i kada se nalaze na nekoj zvanicnoj stranici).
    Hvala!
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    7h 21m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    8h 36m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    14h 27m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 54m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    14h 46m
    0