Иницијативни одбор формирао три мјесна одбора

18.04.2021. 17:06
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Иницијативни одбор за превазилажење нестатутарног рада руководства Борачке организације општине Пале у протеклој седмици је организовао формирање пододбора за мјесне заједнице Коран, Пале и Обилићево. Формирани пододбори ће имати доста посла у наредном периоду.

Задаци ових пододобора су сљедећи:

- Да прикупљају расположиве податке о припадницима борачких категорија који имају пребивалиште на територији мјесних борачких одбора. И то, посебно за оне који су већ чланови Борачке организације (имају чланску књижицу), а посебно за оне који имају рјешења о статусу али се никада нису учланили у Борачку организацију.

- Да организују састанак са предсједништвом мјесног борачког одбора, на којем би их упознали са основним циљевима Иницијативе, и предложили рјешења која би била прихватљива за све.

- Омасовљавање чланства. Да на основу члана 13. Статута Борачке организације Пале, сви чланови борачких категорија који имају пребивалиште на територији мјесних борачких одбора могу бити учлањени у Борачку организацију општине Пале путем Скупштине МБО.

Коментари 0
Повезане вијести
Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама
На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“
Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО) Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 53m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 26m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 3m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 32m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 30m
    0