Инспекција издала девет прекршајних налога у износу 5.200 КМ

13.09.2022. 14:48
6
ИЗВОР: srna.rs

Инспектори Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево извршили су 28 контрола и у девет случајева утврдили одређене неправилности, за шта су издати прекршајни налози у вриједности 5.200 КМ, рекао је данас Срни начелник Одјељења Ратко Ђуровић.

Ђуровић је нагласио да су инспектори најчешће констатовали неиздавање рачуна у објектима који се баве прометом прехрамбене и непрехрамбене робе, те у објектима који обављају дјелатност пружања услуга исхране и пића - бифеи, кафићи, роштиљнице и други угоститељски објекти.

Он је истакао да је Одјељење за инспекцијске послове града Источно Сарајево, у синхронизованој акцији са Инспекторатом Републике Српске, од 29. августа до 2. септембра провело инспекцијске контроле на подручју шест општина у саставу града, са акцентом на издавање фискалних рачуна.

Према његовим ријечима, у појачаној контроли Одјељење је ангажовало све расположиве тржишне инспекторе који су вршили контролу свих привредних субјеката који подлијежу фискализацији, дакле, свих трговачких, услужних и других субјеката који имају законску обавезу да купцима и корисницима својих услуга издају фискалне рачуне.

Ђуровић је рекао да инспектори, осим ових активности, редовно контролишу и наплату боравишне таксе, а те контроле ће бити појачане почетком зимске сезоне, када се очекује и највећи број туриста.

Он је позвао власнике кућа за одмор, апартмана и соба за изнајмљивање, који још нису извршили категоризацију објеката у којима врше услуге смјештаја, да то учине.

Према његовим ријечима, градски инспектори ће до краја године вршити и редовне контроле у областима промета прехрамбене, непрехрамбене робе, угоститељства, туризма, производње и услужних дјелатности.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    E moji svirači 14.09.2022. 11:44
    @UA taj Vaso o kome govoriš kao da je majka Tereza nije nikakav dobrotvor već običan švercer/lopov (kako kome draže). Voće i povrće kupuje na pijaci na Stupu i preprodaje. Porez, zakup tezge ili fiskalni račun su misaone imenice za njega. Da ne govorimo o higijenskim uslovima prodaje prehrambenih proizvoda na parkingu. I to što je neko demobilisani borac ne daje mu za pravo da švercuje i potkrada državu.
  • Generic placeholder image
    Eliot Nes 14.09.2022. 11:36
    Inspekcija ne može zaraditi ni za plata sebi
    toliko su efikasni
  • Generic placeholder image
    Aaa 13.09.2022. 23:00
    A jeste li obisli prodavnicu Rimski most na Mladicama? Znaci fiskalni racun za njih ne postoji, povrce kad kupis ako kojim slucajem dobijes racun kad trazis nakon sto te gazdarica presjece pogledom dobro pogledajte sta pise na fiskalnom racunu....
  • Generic placeholder image
    UA 13.09.2022. 19:50
    Sta bi gradskoj inspekciji da otjera iz Spasovdanske ulice Vasa Gutovica koji je svojim kombi vozilom dovozio sveze voce i povrce na radost mnogih gradjana koji su kod njega kupovali.Nasli ste trenirati strogocu nad demobilisanim borcem Vojske REPUBLIKE SRPSKE koji je kao nezaposleno lice nasao posten nacin da zaradi koju marku za sebe I svoju porodicu.SRAMOTA.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 13.09.2022. 17:03
    Ljudi moji, djeca nam masovno puše šišu u onoj rupi (ne znam kako se zove) preko puta Luxora. Ne može se proći od smrada.
  • Generic placeholder image
    Mila 13.09.2022. 15:47
    Kad ce izdati prijavu grilu na Palama koji je prijasnja vlast dozvolila da otvori na sred Tomovog parkinga, a prije toga naredili da se uklone svi kiosci koji su bili na tom mjestu. Sad i ova vlast cuti i ne dira taj kiosk, a zna se ciji je...
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 25m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 53m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 26m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    22h 18m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 26m
    0