Inspekcija izdala devet prekršajnih naloga u iznosu 5.200 KM

13.09.2022. 14:48
6
IZVOR: srna.rs

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo izvršili su 28 kontrola i u devet slučajeva utvrdili određene nepravilnosti, za šta su izdati prekršajni nalozi u vrijednosti 5.200 KM, rekao je danas Srni načelnik Odjeljenja Ratko Đurović.

Đurović je naglasio da su inspektori najčešće konstatovali neizdavanje računa u objektima koji se bave prometom prehrambene i neprehrambene robe, te u objektima koji obavljaju djelatnost pružanja usluga ishrane i pića - bifei, kafići, roštiljnice i drugi ugostiteljski objekti.

On je istakao da je Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo, u sinhronizovanoj akciji sa Inspektoratom Republike Srpske, od 29. avgusta do 2. septembra provelo inspekcijske kontrole na području šest opština u sastavu grada, sa akcentom na izdavanje fiskalnih računa.

Prema njegovim riječima, u pojačanoj kontroli Odjeljenje je angažovalo sve raspoložive tržišne inspektore koji su vršili kontrolu svih privrednih subjekata koji podliježu fiskalizaciji, dakle, svih trgovačkih, uslužnih i drugih subjekata koji imaju zakonsku obavezu da kupcima i korisnicima svojih usluga izdaju fiskalne račune.

Đurović je rekao da inspektori, osim ovih aktivnosti, redovno kontrolišu i naplatu boravišne takse, a te kontrole će biti pojačane početkom zimske sezone, kada se očekuje i najveći broj turista.

On je pozvao vlasnike kuća za odmor, apartmana i soba za iznajmljivanje, koji još nisu izvršili kategorizaciju objekata u kojima vrše usluge smještaja, da to učine.

Prema njegovim riječima, gradski inspektori će do kraja godine vršiti i redovne kontrole u oblastima prometa prehrambene, neprehrambene robe, ugostiteljstva, turizma, proizvodnje i uslužnih djelatnosti.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    E moji svirači 14.09.2022. 11:44
    @UA taj Vaso o kome govoriš kao da je majka Tereza nije nikakav dobrotvor već običan švercer/lopov (kako kome draže). Voće i povrće kupuje na pijaci na Stupu i preprodaje. Porez, zakup tezge ili fiskalni račun su misaone imenice za njega. Da ne govorimo o higijenskim uslovima prodaje prehrambenih proizvoda na parkingu. I to što je neko demobilisani borac ne daje mu za pravo da švercuje i potkrada državu.
  • Generic placeholder image
    Eliot Nes 14.09.2022. 11:36
    Inspekcija ne može zaraditi ni za plata sebi
    toliko su efikasni
  • Generic placeholder image
    Aaa 13.09.2022. 23:00
    A jeste li obisli prodavnicu Rimski most na Mladicama? Znaci fiskalni racun za njih ne postoji, povrce kad kupis ako kojim slucajem dobijes racun kad trazis nakon sto te gazdarica presjece pogledom dobro pogledajte sta pise na fiskalnom racunu....
  • Generic placeholder image
    UA 13.09.2022. 19:50
    Sta bi gradskoj inspekciji da otjera iz Spasovdanske ulice Vasa Gutovica koji je svojim kombi vozilom dovozio sveze voce i povrce na radost mnogih gradjana koji su kod njega kupovali.Nasli ste trenirati strogocu nad demobilisanim borcem Vojske REPUBLIKE SRPSKE koji je kao nezaposleno lice nasao posten nacin da zaradi koju marku za sebe I svoju porodicu.SRAMOTA.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 13.09.2022. 17:03
    Ljudi moji, djeca nam masovno puše šišu u onoj rupi (ne znam kako se zove) preko puta Luxora. Ne može se proći od smrada.
  • Generic placeholder image
    Mila 13.09.2022. 15:47
    Kad ce izdati prijavu grilu na Palama koji je prijasnja vlast dozvolila da otvori na sred Tomovog parkinga, a prije toga naredili da se uklone svi kiosci koji su bili na tom mjestu. Sad i ova vlast cuti i ne dira taj kiosk, a zna se ciji je...
Povezane vijesti
Burno u Palama – Noćas gorjela dva vozila Burno u Palama – Noćas gorjela dva vozila
U maju u porodilištu Bolnice „Srbija“ rođeno 47 beba U maju u porodilištu Bolnice „Srbija“ rođeno 47 beba
U Istočnom Sarajevu rođena dva dječaka U Istočnom Sarajevu rođena dva dječaka
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Detalji požara u Palama
    2h 50m
    0
  • U Kasindolu proslavili 25 godina mature i prisjetili se školskih dana
    18h 55m
    0
  • Burno u Palama – Noćas gorjela dva vozila
    6h 22m
    0
  • "Dobro jutro, Republiko Srpska" Počela isključenja struje u SDS (FOTO)
    20h 27m
    6
  • Učestvujte u Katerinom FOTO-KONKURSU i osvojite vrijedne nagrade!
    6h 30m
    3