Инспектор Марковић био на дужности када је убијен

03.10.2023. 15:29
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полицијски инспектор Ненад Марковић (38) из Бијељине у вријеме када је убијен, испред угоститељског објекта "Џил", био је на дужности.

 

Ово је на конференцији за новинаре рекла окружни јавни тужилац бијељинског тужилаштва Сабина Хусејнагић, члан истражног тима који истражује ово убиство.

Због овог убиства ухапшен је Никола Кокановић (21) из Брчког, иначе син члана Социјалистичке партије и народног посланика Зорана Кокановић. Осим њега лисице на руке стављене су и Д. С, Б. С. и Д. Ш.  које сумњиче за помагање у тешком убиству.

Тужилац Хусејнагић је подсјетила да је до пуцњаве у којој је убијен инспектро дошло у ноћи између 1. и 2. октобра, те да су одмах предузете све радње у циљу проналаска починилац.

- Убијени инспкетор је у вријеме када је дошао у угоститељски објекат обављао своје редовне послове и задатке и вратио се са увиђаја. То све има евидентирано у књизи дежурства код дежурног тужиоца, а у то вријеме то је била моја колегиница, тужилац Јасмина Мракановић - рекла је Хусејнагићева.

 Додала је да су, након убиства, извршени претреси на три локације у Бијељини.

- Претресена су два возила, укључујући и оно које се налазило испред угоститељског објекта "Џил", а којим су ли осумњичени дошли на лице мјеста - рекла  је Хусејнагићева, те додала да друго возило такође припада једном од осумњичених.

Истакла је да су пронађени  сви предмети који се доводе у везу са основама сумње да је извршено тешко убиство су пронађени.

- Увиђај је рађен на три локације на подручју Бијељине, а дошли смо до предмета за који сумњамо да је кориштен у извршењу кривичног дјело, као у односу на све други предмети који се доводе у везу са осумњиченима и кривичним дјелом - рекла је Хусејнагићева те нагласила да у циљу заштите истраге не може да прецизира о којим предметима је ријеч.

Појаснила је да је у оквиру истраге  извршен претрес станова са двије локације на подручју Брчко дистрикта,а  обављена је и обдукција убијеног инспектора.

- Поред тога, тужилаштво саслушава све свједоке и све особе које имају посредна или непосредна сазнања у вези са оним што се догодило - рекла је Хусејнагићева у обраћању представника бијељинског тужилаштва.

Навела је да претпоставља да ће Тужилаштво донијети одлуку о томе да се предложи притвор осумњиченима, а које тужилац још није испитао.

Одлука о томе, додала је, биће донесена у поподневним сатима.

Апеловала је на медије да правилно извјештавају о ономе што тужилаштво у сарадњи са Полицијском управом Бијељина и МУП-ом Српске поступа у предмету и да се не пише да се предузимају неке просњецне радње које нису изводиве у овом моменту.

- Никаква реконструкција догађаја није се изводила и то би у овом моменту била преурањена радња - рекла је Хусејнагићева.

Истакла је да тужилаштво у овом моменту не може рећи више информација јер истрага још није окончана.

Осумњичени Никола Кокановић се, како се незванично сазнаје, током испитивања бранио да је био пијан и дрогиран те да се ничега несјећа.

Он је одраније познат по сукобу са законом и осуђиван је. Млађи Кокановић је у децембру лани у брчанском Основном суду осуђен  на двије године и два мјесеца затвора за подстрекавање других особа на паљевину аутомобила и бацању бомбе. Осуђен је због о паљевине аутомобила "киа спортиџ" власништво заступника у Скупштини Брчко дистрикта Уроша Војновића и бацању бомбе на кафић "Дос Манос". Ради се о неправоснажној пресуди.

Према оптужници на основу које осуђен, Кокановић је  подстрекао Недељка Трифковића да, за новац, подметне пожар на аутомобилу Војновића што је он и пристао па је бензином полио аутомобил и запалио. Никола Кокановић је био оптужен и за подстрекавање на изазивање опште опасности изазивањем пожара на аутомобилу Миленка Перендије, који је путем малољетног Н.М, али то није доказано.

Пише: Небојша Томашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 19m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 28m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 33m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 3m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 16m
    0