Инспектори у Српској током викенда изрекли 10.200 КМ казни због непоштивања мјера

11.08.2020. 11:54
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У току протеклог викенда инспектори Инспектората Републике Српске су због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама привредним субјектима изрекли казне у износу од 10.200 КМ.

Инспекцијски органи Републике Српске наставили су са појачаним контролама у вечерњим сатима, са акцентом на угоститељске објекте.

- Републички инспектори у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе у току викенда извршили су 453 инспекцијске контроле и у седам случајева субјекти су затечени у прекршају - саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.

У оквиру наведених контрола извршених у протеклом периоду, инспектори су до сада изрекли казне у укупном износу од 124.550 КМ.

Уз огромне напоре које улажу надлежни органи на провођењу мјера превенције, отежане услове рада и пословања у којима већина привредних субјеката поштује дате препоруке, из Института још једном позивају грађане да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју.

- Корона вирус се све више шири међу млађом популацијом, те овим путем апелујемо на младе људе, као и њихове родитеље, да предузму потребне мјере предострожности, да држе дистанцу и носе маске, јер исход борбе са вирусом корона тренутно зависи од наше колективне одговорности - апелују из Инспектората.

Коментари 0
Повезане вијести
За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ
За неодговорне власнике кућних љубимаца казне од 200 КМ до 600 КМ За неодговорне власнике кућних љубимаца казне од 200 КМ до 600 КМ
У Српској већа казна због џоинта него за педофилију У Српској већа казна због џоинта него за педофилију
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 42m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    19h 13m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    15h 29m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    19h 36m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    11h 24m
    2