Inspektori u Srpskoj tokom vikenda izrekli 10.200 KM kazni zbog nepoštivanja mjera

11.08.2020. 11:54
0
IZVOR: nezavisne.com

U toku proteklog vikenda inspektori Inspektorata Republike Srpske su zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama privrednim subjektima izrekli kazne u iznosu od 10.200 KM.

Inspekcijski organi Republike Srpske nastavili su sa pojačanim kontrolama u večernjim satima, sa akcentom na ugostiteljske objekte.

- Republički inspektori u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u toku vikenda izvršili su 453 inspekcijske kontrole i u sedam slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju - saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

U okviru navedenih kontrola izvršenih u proteklom periodu, inspektori su do sada izrekli kazne u ukupnom iznosu od 124.550 KM.

Uz ogromne napore koje ulažu nadležni organi na provođenju mjera prevencije, otežane uslove rada i poslovanja u kojima većina privrednih subjekata poštuje date preporuke, iz Instituta još jednom pozivaju građane da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju.

- Korona virus se sve više širi među mlađom populacijom, te ovim putem apelujemo na mlade ljude, kao i njihove roditelje, da preduzmu potrebne mjere predostrožnosti, da drže distancu i nose maske, jer ishod borbe sa virusom korona trenutno zavisi od naše kolektivne odgovornosti - apeluju iz Inspektorata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za neplaćene saobraćajne kazne duguje skoro 81.000 KM Za neplaćene saobraćajne kazne duguje skoro 81.000 KM
Za neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca kazne od 200 KM do 600 KM Za neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca kazne od 200 KM do 600 KM
U Srpskoj veća kazna zbog džointa nego za pedofiliju U Srpskoj veća kazna zbog džointa nego za pedofiliju
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 26m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 54m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 27m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 19m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 27m
    0