Интерактивне радионице на тему "Приче о ријечима" у Дјечијој библиотеци у Источном Сарајеву

19.02.2024. 09:41
0
ИЗВОР: katera.news

Матична библиотека Источно Сарајево у сарадњи са Катедром за србистику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву организује интерактивне радионице на тему "Приче о ријечима".

Учесници радионица су ученици од 6. до 9. разреда основних школа, а предавачи-водитељи радионица су доц. др Биљана Мишић, мср Светлана Панић и мср Душан Пејић, навели су из Матичне библиотеке.

Радионице ће се одржати у сриједу, 21. фебруара, на Међународни дан матерњег језика у Одјељењу за дјецу Матичне библиотеке у Спасовданској улици 21.

Матерњи језик је први језик који чујемо, на коме мислимо и проговоримо, на коме сањамо, од кога зависи развој нашег карактера и схватање свијета и живота. Основна је одредница нације, било да она људе повезује заједничким поријеклом, језиком, историјском баштином и културом у границама или ван граница матичне државе. Језик је жива творевина  и ако га не употребаљавамо на прави начин он се криви и мијења, а може и да нестане. Ако језик нестане, нестаје и идентитет и интегритет једног народа.

Да бисмо свијест о значају матерњег, српског језика, подигли на виши ниво неопходно је о томе говорити свакога дана, у свакој прилици, а нарочито с млађим нараштајима, који јесу носиоци постојања и српског народа и српског језика.

Коментари 0
Повезане вијести
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
 • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  19h 17m
  0
 • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
  22h 41m
  0
 • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
  18h 10m
  0
 • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
  9h 47m
  0
 • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
  9h 28m
  0