Интерактивне радионице на тему "Приче о ријечима" у Дјечијој библиотеци у Источном Сарајеву

19.02.2024. 09:41
0
ИЗВОР: katera.news

Матична библиотека Источно Сарајево у сарадњи са Катедром за србистику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву организује интерактивне радионице на тему "Приче о ријечима".

Учесници радионица су ученици од 6. до 9. разреда основних школа, а предавачи-водитељи радионица су доц. др Биљана Мишић, мср Светлана Панић и мср Душан Пејић, навели су из Матичне библиотеке.

Радионице ће се одржати у сриједу, 21. фебруара, на Међународни дан матерњег језика у Одјељењу за дјецу Матичне библиотеке у Спасовданској улици 21.

Матерњи језик је први језик који чујемо, на коме мислимо и проговоримо, на коме сањамо, од кога зависи развој нашег карактера и схватање свијета и живота. Основна је одредница нације, било да она људе повезује заједничким поријеклом, језиком, историјском баштином и културом у границама или ван граница матичне државе. Језик је жива творевина  и ако га не употребаљавамо на прави начин он се криви и мијења, а може и да нестане. Ако језик нестане, нестаје и идентитет и интегритет једног народа.

Да бисмо свијест о значају матерњег, српског језика, подигли на виши ниво неопходно је о томе говорити свакога дана, у свакој прилици, а нарочито с млађим нараштајима, који јесу носиоци постојања и српског народа и српског језика.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    11h 1m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 57m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    23h 26m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    10h 1m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 54m
    0