Увредљиве поруке на табли добродошлице у Источно Сарајево (ФОТО)

23.08.2023. 11:59
16
ИЗВОР: katera.news

Табла добродошлице у Источно Сарајево, која се налази у Равногорској улици, на улазу у Источну Илиџу, јутрос је ишарана.

Табла на магистралном путу од Куле ка аеродрому исписана је реченицама увриједљивог садржаја, те на њој, између осталог, стоји и „Србе на врбе“.

Поруке које су остављене на табли, погледајте у фото-галерији.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news 

Подсјећамо, табле са натписом „Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево“ налазе се од 30. јуна на шест кључних улазу у Град Источно Сарајево, а њихово постављање изазвало је снажне реакције у Кантону Сарајево, посебно код градоначелнице Сарајева Бењамине Карић.

Како је раније истакла, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић је поставио „скандалозну“ таблу добродошлице у Источно Сарајево.

Након тога, градоначелница Сарајева поднијела је кривичну пријаву против Ћосића за, како је навела, „изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње“. Табла на Лапишници, на магистралном путу Сарајево-Пале, уклоњена је 13. јула, јер је, како су Кантоналне власти тврдиле, била смјештена на подручју ФБиХ. Она је помјерена неколико стотина метара више и постављена 19. јула.

Коментари 16
  • Generic placeholder image
    Јоле 30.08.2023. 17:12
    Наши би за паре мртву матер из гроба продали,ајд што се досељавају масовно још су и газде много зграда у С.Сарајеву мошњаци,а мени прије пар недеља 20 мин паркирао ауто на Пофалићима и разбили ми ретровизор зато што ми крст виси и то незнам како су га видили иза јелкице,болесна гамад
  • Generic placeholder image
    Kojo 24.08.2023. 23:33
    Upravo tako Zoka. Kako se ono kaže "sjedi sa jednim turčinom za sto i jedi i pij, a drugog drži svezanog u vreći, isto ti misli onaj što jede i pije s tobom kao i onaj u vreći. Stara Srpska narodna izreka puno govori.
  • Generic placeholder image
    Мане 24.08.2023. 09:47
    Није требало имати милости,све више нам дају до знања да их је требало протерати у Турску,и њих и балије из Рашке. Ипак је требало подржати Шешеља и вратири вековне Српске територије које су увек биле већински Српске.
    Али барем ззнамо шта нам је чинити следећи пут.
  • Generic placeholder image
    Za "neko iz mase" 24.08.2023. 08:20
    Jedan grad treba da ima pozorište, kino, bazen, rekreativni centar, normalan gradski prevoz..... IS nema ništa od toga! Ti mora da si neki ćato u opštini pa ne smiješ da progledaš i budeš objektivan! A protiv sam vrijeđanja bilo koga,samo treba biti realan!
  • Generic placeholder image
    Mile 23.08.2023. 23:34
    Ovo je neko od gradonacelnikovih ljudi napiso glavu dajem, sad on daje izjave i dize sebi rejting kod zaglupljenih biraca
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 23.08.2023. 21:53
    Za tebe ciji su se roditelji vratili u sarajevo je rjesenje da im se sto prije pridruzis,ako vec nisi.
  • Generic placeholder image
    Za "neko iz mase" 23.08.2023. 21:12
    Moji roditelji su se vratili u Sarajevo! Imaju veću penziju, besplatnu kartu za prevoz, popust za banju i plaćaju 5 maraka smeće a ne 12 kao u "boljem dijelu BiH"!
  • Generic placeholder image
    Citalac 23.08.2023. 20:24
    Neki dan scena ispred autobuske stanice neki njihov stoji I drugom njihovom selama i merhaba i kad je ovaj produzio u njihovo sarajevo dalje, ovaj prvi udje u Stankovica mesaru kupi cvaraka I izadje.Jadni oni.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 23.08.2023. 19:27
    Nije nimalo principijelno pišati po Srbima i Srbiji/Srpskoj a onda nagrnuti na granične prelaze kad im Srbi omoguće besplatnu vakcinu
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 23.08.2023. 18:39
    A vi l"istina"ne dolazite u Srpsko Sarajevo na posao. Dolazite u Srpsko Sarajevo i na posao i u kupovinu i kupujete stanove, letite jedno preko drugog kod agresora. Srbi ne kupuju kod vas stanove, niti bi iko otisao da zivi u tom stanu pa cak I da mu ga poklone.
  • Generic placeholder image
    Istina 23.08.2023. 17:33
    A što idete na posao u mrsko federalno Sarajevo kad ste već napustili grad?!
  • Generic placeholder image
    Boris 23.08.2023. 16:16
    Šta očekivati od naroda bez karaktera, poturčenim Srbima.
    Jebo im Alija mater, on ih je odveo u rat....
  • Generic placeholder image
    Www 23.08.2023. 14:29
    Bog vam dao pameti svima,dokle više
  • Generic placeholder image
    Анонимно 23.08.2023. 13:42
    Neka je vama gradonačelnik bacio kosku da imate oko čega da se glođete, a on će u dalje da puni svoje džepove od istih onih koji pišu ovakve parole. Tad nije tako gadljiv.
  • Generic placeholder image
    islamska deklaracija 23.08.2023. 12:43
    bolesni islamski fanatici iz smrdljivnog fekalistana!!!nema vece pogani muslimanske do njih!!!pitajte tuzlake il ljude iz krajine ako misilte da nekoga vrijedjam po nacionalnosti!!!a ne mogu ih ni vrijedjati kad ne znaju ni sta su ni ko su, ni himne ni zastave ni jezika holidej in nacija hrvatskog cvijeca!!!brate odvojite se i sebi napravite tu svoju vehabijsko serijatsku zemlju i od*ebite od nas *ebo vas alija-avlija zivkovic
  • Generic placeholder image
    Zoka 23.08.2023. 12:12
    Samo da znaju načelnici i gradonačelnik I.Sarajeva kao i oni koi sve čine da im prodaju stanove da ti isti muslimani nemisle ništa bolje za svoje komšije u zgradi od ovih što su ovo napisali.
Повезане вијести
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    3h 34m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 37m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    9h 41m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    22h 17m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 55m
    0