Исплата права за децембар

29.12.2021. 08:35
0
ИЗВОР: Срна

Редовна исплата права из области Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске за децембар почела је данас, јер се менаџмент Фонда постарао да и ове године, као и у претходних, исплатом прије празника пруже малу подршку породицама.

Корисницима су у овој години сва права из Закона о дјечијој заштити редовно исплаћивана почетком мјесеца за претходни мјесец, саопштено је данас из Фонда.

- Успјели смо да права из Закона о дјечјој заштити за децембар исплатимо прије предстојећих божићних и новогодишњих празника, те на тај начин пружимо малу подршку породицама у овом периоду - рекао је директор Фонда Недељко Јовић.

Децембарска исплата додатка на дјецу обухвата 14.122 дјеце, односно 9.496
корисника – родитеља. За исплату овог права обезбијеђено је укупно 1.144.114 КМ, навели су из фонда.

Материнским додатком за децембар обухваћене су 5.284 мајке-породиље, за исплату кога је издвојено 2.140.020 КМ.

Данас је и исплата права на пронаталитетну накнаду за трећерођено и четврторођено дијете.

- Право на пронаталитетну накнаду за трећерођено и четврторођено дијете остварило је 66 мајки/породиља, односно 55 трећерођене и 12 четврторођене дјеце. За исплату овог права издвојено је 38.400 КМ - наведено је у саопштењу.

За исплату права на помоћ за опрему новорођенчета издвојено је 68.750 КМ за 271 породиљу/мајку, односно 275 дјеце/новорођенчади.

- Исплатом за децембар, за право на накнаду родитељу-његоватељу или његоватељу издвојено је укупно 68.872 КМ, за укупно 520 родитеља/његоватеља -  навели су из Фонда.

До данас, за децембар је издвојено и исплаћено 2.805.227 КМ по основу права за рефундацију накнаде плате за вријеме коришћења породиљског одсуства.

Из Фонда су напоменули да се корисници за остваривање и преиспитивање услова за остваривање права могу обратити пословницама Јавног фонда за дјечију заштиту у мјестима пребивалишта.

Коментари 0
Повезане вијести
Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње
Данас исплата социјалних давања Данас исплата социјалних давања
Исплата децембарских пензија 3. јануара Исплата децембарских пензија 3. јануара
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 19m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 3m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 47m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 53m
    0