Исповијест српских туриста који су због короне заглавили у Грчкој

23.07.2020. 12:33
0
ИЗВОР: ATV

Снежана (55) и Жељко (56) Ђекић из Новог Сада, који су почетком јула заједно са другим српским туристима отпутовали на грчко острво Евија, гдје се убрзо испоставило да су заражени корона вирусом, и даље су на лијечењу у болници у граду Ламија. Кажу да се осјећају добро и очекују да крајем недјеље крену пут Србије.

У Грчку су, како наводе, кренули аутобусом 2. јула јер су имали уплаћен аранжман од 3. јула. Пут је, истиче Снежана, прошао одлично.

– Кад смо допутовали у Едипсос на Евији, супруг је остао да се одмара у соби, а ја сам сишла на инфо-разговор о туристичкој понуди и свему осталом што би нас туристе могло да интересује. Међутим, већ сутрадан супруг је добио температуру која је постепено расла. То је трајало три дана. На све начине сам покушавала да је скинем лијековима које сам имала, а нешто сам и докупила. Кад сам видјела да је малаксао, позвала сам нашег водича Драгана. Пошто је доктор са којим је контактирао одбио да га прегледа у соби, Драган нам је помогао да одемо до дома здравља у оближње мјесто Истиеја – наводи Снежана, преноси Блиц.

Међутим, у Истиеји, како истиче Снежана, проживљавају агонију.

– Супруг је био видно лоше, а они су се грозно понијели према нама. Оставили су га да лежи на клупи, напољу, на преко 30 степени. Нити је неко питао за њега, нити га је погледао, чак ни кроз стакло, иако смо рекли да има и температуру. Млада докторка која је ту била рекла нам је да они не могу да дају своја кола само због повишене температуре него да се ми сами организујемо и да хитно идемо у болницу у град Ламија. Узели смо такси, отишли до Едипсоса да на брзину узмемо ствари. Ни са ким нисмо били у контакту, све време смо носили маске на лицу. Тај водич нам је много помогао, он нас је својим колима пратио све до болнице. Заиста смо му неизмјерно захвални – додаје Снежана.

У болници су од 6. јула, а очекују да крајем недјеље крену пут Србије.

– У болници су сви предивни, имамо сву потребну његу. Хвала свима заиста. Хвала и нашем конзулату који је такође пружио сву потребну помоћ и подршку. Ми смо сада добро. Супруг, који је и дијабетичар, имао је видне симптоме, за разлику од мене која сам имала благе. Надамо се да ћемо крајем недеље кући, кад добијемо резултате. Ни на крај памети нам није било да овако нешто може да се деси. Ко би нормалан ишао на пут а да је знао да је заражен – додаје Снежана.

“До сад нисмо имали проблема”

– У Истиеји смо прошли пакао. Докторка у том мјесту нам је чак рекла да је о нашем доласку обавијестила болницу, али у болници су били зачуђени јер нису знали ни ко смо ни због чега смо дошли… Знате, ми годинама љетујемо у Грчкој и никаквих проблема нисмо имали. Само ми је прошло кроз главу шта би било да смо у некој другој држави на љетовању.

Коментари 0
Повезане вијести
Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Грчки цариници у штрајку Грчки цариници у штрајку
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 47m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 20m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 57m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 26m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 24m
    0