Источна Илиџа: Договорена сарадња општине и Ауто-картинг клуба "Магнум"

03.07.2020. 16:11
0
ИЗВОР: Катера

Ауто-картинг клуб “Магнум” из Источног Сарајева, основан у фебрару 2018. године, остварује значајне резултате на такмичењима, али се о њима и даље мало зна и пише. Прије двије године, ентузијасти и заљубљеници у овај спорт, који су тада успјешно наступали за клубове из других градова, одлучили су да оснују ауто-картинг клуб у свом граду, саопштено је на страници општине Источна Илиџа.

На данашњем састанку са начелником Маринком Божовићем договорена је будућа сарадња, представљене су активности клуба и планови за наредни период.

– Наша идеја је да 1. августа,  у оквиру обиљежавања манифестације „4. август“, организујемо трку, тачније ауто-мото слалом, за шампионат Босне и Херцеговине. Трка би се возила магистралним путем, од моста у Војковићима до моста у Крупцу – навео је Давор Сикима, потпредсједник клуба.

Начелник општине Маринко Божовић истакао је да је врло важно подржати рад спортских клубова, посебно оних који остварују значајне успјехе, као што је то случај са овим клубом.

– Постојите двије године, вицешампиони сте Босне и Херцеговине по генералном пласману, а о вама се и даље мало зна. Ми ћемо сигурно подржати рад клуба и организацију планиране трке – нагласио је начелник овом приликом.

Начелник Божовић и предјседник АКК „Магнум“ Недељко Шкрба договорили су заједничке активности за септембар 2020. године, када ће чланови клуба, у сарадњи са локалном заједницом, организовати предавања за ученике са подручја општине, са циљем едукације о безбједности у саобраћају и усмјеравања њихове жеље за брзом вожњом на спортска ауто-мото такмичења, уз апел да у саобраћају поштују правила и сачувају свој, али и туђе животе.

Како је истакао Дејан Вуковић, секретар клуба, њихови чланови и такмичари, иако истински љубитељи трка и аутомобила, на улици поштују сва правила, док је брза вожња резервисана искључиво за стазу.

У генералном пласману шампионата БиХ АКК "Магнум" тренутно заузима 2. мјесто. Више информација о овом спорту у БиХ можете пронаћи кликом на сљедећи линк: http://www.samsbih.ba/

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 56m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    14h 16m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    3h 29m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    3h 23m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    18h 20m
    0