Istočna Ilidža: Dogovorena saradnja opštine i Auto-karting kluba "Magnum"

03.07.2020. 16:11
0
IZVOR: Katera

Auto-karting klub “Magnum” iz Istočnog Sarajeva, osnovan u febraru 2018. godine, ostvaruje značajne rezultate na takmičenjima, ali se o njima i dalje malo zna i piše. Prije dvije godine, entuzijasti i zaljubljenici u ovaj sport, koji su tada uspješno nastupali za klubove iz drugih gradova, odlučili su da osnuju auto-karting klub u svom gradu, saopšteno je na stranici opštine Istočna Ilidža.

Na današnjem sastanku sa načelnikom Marinkom Božovićem dogovorena je buduća saradnja, predstavljene su aktivnosti kluba i planovi za naredni period.

– Naša ideja je da 1. avgusta,  u okviru obilježavanja manifestacije „4. avgust“, organizujemo trku, tačnije auto-moto slalom, za šampionat Bosne i Hercegovine. Trka bi se vozila magistralnim putem, od mosta u Vojkovićima do mosta u Krupcu – naveo je Davor Sikima, potpredsjednik kluba.

Načelnik opštine Marinko Božović istakao je da je vrlo važno podržati rad sportskih klubova, posebno onih koji ostvaruju značajne uspjehe, kao što je to slučaj sa ovim klubom.

– Postojite dvije godine, vicešampioni ste Bosne i Hercegovine po generalnom plasmanu, a o vama se i dalje malo zna. Mi ćemo sigurno podržati rad kluba i organizaciju planirane trke – naglasio je načelnik ovom prilikom.

Načelnik Božović i predjsednik AKK „Magnum“ Nedeljko Škrba dogovorili su zajedničke aktivnosti za septembar 2020. godine, kada će članovi kluba, u saradnji sa lokalnom zajednicom, organizovati predavanja za učenike sa područja opštine, sa ciljem edukacije o bezbjednosti u saobraćaju i usmjeravanja njihove želje za brzom vožnjom na sportska auto-moto takmičenja, uz apel da u saobraćaju poštuju pravila i sačuvaju svoj, ali i tuđe živote.

Kako je istakao Dejan Vuković, sekretar kluba, njihovi članovi i takmičari, iako istinski ljubitelji trka i automobila, na ulici poštuju sva pravila, dok je brza vožnja rezervisana isključivo za stazu.

U generalnom plasmanu šampionata BiH AKK "Magnum" trenutno zauzima 2. mjesto. Više informacija o ovom sportu u BiH možete pronaći klikom na sljedeći link: http://www.samsbih.ba/

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    22h 40m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 8m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    20h 41m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    21h 33m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    21h 38m
    0