Источна Илиџа: Јавни позив за унапређење производње

18.05.2020. 17:17
0
ИЗВОР: Srna

Општина Источна Илиџа расписала је јавни позив за унапређивање пољопривредне производње за ову годину, а право за добијање неповратних средстава имају лица са пребивалиштем на подручју те локалне заједнице.

Сви заинтересовани морају благовремено поднијети пријаву и испунити услове из плана подстицаја, што се утврђује записником Комисије, објављено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Додјела неповратних новчаних средстава вршиће се за производњу поврћа у заштићеним просторима, а у висини фискалних рачуна, и то максимално 400 КМ за куповину пластеника од 50 метара квадратних, те 800 КМ за куповину пластеника од 100 метара квадратних.

Подстицајна средства за набавку нове пољопривредне механизације, односно опреме, утврђују се у висини до 40 одсто од инвестираних средстава и не могу бити већа од 2.000 КМ.

За подизање засада дрвенастог воћа, додјела ће бити изабрана посредством изабраног добављача, и то 80 садница по дунуму за јабуку, крушку, шљиву, вишњу и трешњу, 70 садница по дунуму за лијеску, те 40 садница по дунуму за орах.

Неповратна новчана средства биће додијељена и за субвенцију за продато јагодичасто воће /јагоде, малине, купине, боровнице и аронија/, затим за производњу меркантилног кромпира, за развој сточарства, подстицај за развој пчеларства - куповину нових друштава, за подстицај за производњу конзумних јаја, те набавку садног материјала за социјално угрожене категорије.

Обрасци за пријављивање могу се пронаћи на веб-странци општине /istocnailidza.net/,у општинском Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности или у шалтер сали општине.

Износ подстицаја по једном домаћинству не може бити већи од 2.000 КМ.

Приликом додјеле подстицајних средстава под једнаким условима предност ће имати пољопривредни произвођачи - чланови породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца Војске Републике Српске, те цивилне жртве рата.

Право на подстицај неће имати пољопривредни произвођачи који нису измирили обавезе према општини.

За све додатне информације контакт телефон је 057/316-026.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 42m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 37m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 25m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 31m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 59m
    0