Источна Илиџа: Обезбиједити возило за превоз лица са граничних прелаза до карантина локалне заједнице

27.04.2020. 10:00
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

На 15. сједници Штаба за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа, која је одржана у петак, 24. априла 2020. године закључено је да је, према информацијама надлежних здравствених установа, епидемиолошка ситуација под контролом.

Кроз карантин локалне заједнице у Касиндолу до сада је прошло 13 лица. Према ријечима координатора карантина Недељка Лубуре, све функционише без проблема, осим организације превоза лица са граничних прелаза до карантина локалне заједнице, који се сусрећу са бројним проблемима након што стигну до граничног прелаза.

Наиме, Општина је, у сарадњи са припадајућим Домом здравља, надлежна да обезбиједи санитетско возило које би превозило лица са граничних прелаза у карантин локалне заједнице.

Данко Васиљевић, директор Дома здравља, нагласио је да ова установа, због својих потреба и обавеза, није у могућности да обезбиједи возило за наведене сврхе.

Штаб за ванредне ситуације донио је закључак да се упути писмена ургенција Републичкој управи цивилне заштите, како би се обезбиједило возило за превоз лица са граничних прелаза до карантина локалне заједнице, за општине Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

16. сједница Штаба за ванредне ситуације заказана је за понедјељак, 27. април 2020. године, када би се требало разматрати ублажавање мјера, најављено од стране Републичког штаба за ванредне ситуације.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 46m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 51m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 0m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 39m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 7m
    0