Источна Илиџа: Обезбиједити возило за превоз лица са граничних прелаза до карантина локалне заједнице

27.04.2020. 10:00
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

На 15. сједници Штаба за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа, која је одржана у петак, 24. априла 2020. године закључено је да је, према информацијама надлежних здравствених установа, епидемиолошка ситуација под контролом.

Кроз карантин локалне заједнице у Касиндолу до сада је прошло 13 лица. Према ријечима координатора карантина Недељка Лубуре, све функционише без проблема, осим организације превоза лица са граничних прелаза до карантина локалне заједнице, који се сусрећу са бројним проблемима након што стигну до граничног прелаза.

Наиме, Општина је, у сарадњи са припадајућим Домом здравља, надлежна да обезбиједи санитетско возило које би превозило лица са граничних прелаза у карантин локалне заједнице.

Данко Васиљевић, директор Дома здравља, нагласио је да ова установа, због својих потреба и обавеза, није у могућности да обезбиједи возило за наведене сврхе.

Штаб за ванредне ситуације донио је закључак да се упути писмена ургенција Републичкој управи цивилне заштите, како би се обезбиједило возило за превоз лица са граничних прелаза до карантина локалне заједнице, за општине Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

16. сједница Штаба за ванредне ситуације заказана је за понедјељак, 27. април 2020. године, када би се требало разматрати ублажавање мјера, најављено од стране Републичког штаба за ванредне ситуације.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у дрогерији у Источној Илиџи Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
Источна Илиџа: Бесплатни уџбеници за ученике од петог до деветог разреда Источна Илиџа: Бесплатни уџбеници за ученике од петог до деветог разреда
Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО) Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  14h 30m
  10
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  11h 21m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  16h 25m
  1
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  20h 36m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  15h 12m
  3