Istočna Ilidža: Obezbijediti vozilo za prevoz lica sa graničnih prelaza do karantina lokalne zajednice

27.04.2020. 10:00
0
IZVOR: istocnailidza.net

Na 15. sjednici Štaba za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža, koja je održana u petak, 24. aprila 2020. godine zaključeno je da je, prema informacijama nadležnih zdravstvenih ustanova, epidemiološka situacija pod kontrolom.

Kroz karantin lokalne zajednice u Kasindolu do sada je prošlo 13 lica. Prema riječima koordinatora karantina Nedeljka Lubure, sve funkcioniše bez problema, osim organizacije prevoza lica sa graničnih prelaza do karantina lokalne zajednice, koji se susreću sa brojnim problemima nakon što stignu do graničnog prelaza.

Naime, Opština je, u saradnji sa pripadajućim Domom zdravlja, nadležna da obezbijedi sanitetsko vozilo koje bi prevozilo lica sa graničnih prelaza u karantin lokalne zajednice.

Danko Vasiljević, direktor Doma zdravlja, naglasio je da ova ustanova, zbog svojih potreba i obaveza, nije u mogućnosti da obezbijedi vozilo za navedene svrhe.

Štab za vanredne situacije donio je zaključak da se uputi pismena urgencija Republičkoj upravi civilne zaštite, kako bi se obezbijedilo vozilo za prevoz lica sa graničnih prelaza do karantina lokalne zajednice, za opštine Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

16. sjednica Štaba za vanredne situacije zakazana je za ponedjeljak, 27. april 2020. godine, kada bi se trebalo razmatrati ublažavanje mjera, najavljeno od strane Republičkog štaba za vanredne situacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 27m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    7h 25m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    15h 51m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    14h 6m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    15h 45m
    0