Источна Илиџа: Пријем за најбоље спортисте

16.06.2020. 14:14
0
ИЗВОР: Катера

У сали Скупштине општине Источна Илиџа данас је уприличен пријем за најуспјешније спортисте са подручја Источне Илиџе.

Начелник ове општине Маринко Божовић искористио је прилику да награђеним спортистима, спортским колективима, радницима и спортским новинарима честита, истичући да су управо они најбољи амбасадори општине Источна Илиџа.

- Велики број спортских колектива егзистира на територији Источне Илиџе и једна смо од општина која у спортском дијелу биљежи најзначајније резултате, сигуран сам у то – казао је Божовић.

Он је напоменуо да је општина ту, и да ће у наредном периоду помоћи много више, те да ће дати свој допринос и бити сервис за остваривање свих резултата.

- Сигуран сам да имате велике амбиције и немојте одустати од њих! Сигуран сам да до постављених циљева и резултата можете доћи, а локална заједница ће бити ту, раме уз раме, да се на фер, спортски, партнерски начин, боримо да будемо најбољи - додао је Божовић.

У обраћању награђеним спортистима, Божовић је рекао да је најбитније да младе генерације склонимо са улице, да их кроз спорт обликујемо, да од њих направимо младе и здраве људе који ће бити корисни чланови наше друштвене заједнице.

- Само ако то урадимо, сви смо успјели и сви смо побједници – истакао је Божовић.

Најуспјешнијим спортистима, тренерима, спортским радницима и колективима, додијељене су захвалнице, али и новчане награде.

Најбољи спортисти у 2019. години су: Вук Елез и Мила Петровић из Џудо клуба „Фамос“ Источно Сарајево.

Вук Елез првак је Балкана у сениорској конкуренцији, првак Босне и Херцеговине и Републике Српске у категоријама сениора, млађих сениора и јуниора, док је на првенству Балкана за јуниоре заузео сребро, баш као и на Европском купу за јуниоре.

Најмлађа сениорска, џудо шампионка Босне и Херцеговине икада, Мила Петровић, је у 2019. години стигла до титула првака Балкана, БиХ и Републике Српске за сениоре, млађе сениоре, кадете и јуниоре.

Најуспјешнији спортиста инвалид је Аљоша Момир.

Признање за најперспективнијег спортисту добио је Милорад Кезуновић ( Џудо клуб „Фамос“), а овај клуб је уједно проглашен и за најуспјешнији спортски колектив.

Најуспјешнији тренер је Зоран Шеховац (Омладински кошаркашки клуб „Игман-Источна Илиџа“), док је најуспјешнији спортски радник Зоран Ербез.

Плакете и пехаре за перспективне спортисте добили су: Милорад Кезуновић (Џудо клуб "Фамос"), Михајло Панџић (Џудо клуб "Спарта"), Андреј Вуковић (Карате клуб "Игман"), Бојан Пејић (КМФ "Танго"), Давид Ремић (ОФК "Касиндо") Никша Томашевић (Фудбалски клуб "Фамос"), Матија Калинић (Теквондо клуб "Тигар"), Ина Поповић (Кошаркашки клуб "Игман"), Матеј Шешлија (Рукометни клуб "Игман"), Теодора Пинџо (Смучарски клуб "Игман"), Сара Самарџић (Клуб водених спортова "Младост"),  Никола Мрковић (Омладински шаховски клуб "Мат"). 

Најуспјешнији спортисти по гранама спорта су: Вук Елез и Мила Петровић (Џудо клуб "Фамос"), Ана Ковач (Карате клуб "Игман"), Марко Тешановић (Фудбалски клуб "Фамос"), Давид Шеховац и Маријана Шеховац (Омладински кошаркашки клуб "Игман"), Слободан Елез (КМФ "Танго"), Јован Станков и Јелена Ковач  (Клуб реалног аикида "КГБ"). 

Начелник општине Маринко Божовић на крају обраћања напоменуо је да се додјела награда за најбоље спортисте, спортске раднике и клубове сваке године одржава на Ђурђевдан, славу општине, али да ове године то није било могуће организовати због цјелокупне ситуације изазване пандемијом корона вируса.

Такође, он је додао да је општина имала у плану организовање неколико спортских догађања у овој години, али да све остаје на томе, јер их је за сада немогуће реализовати.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    14h 58m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 47m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    11h 16m
    16
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    11h 3m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    14h 25m
    2