Istočna Ilidža: Prijem za najbolje sportiste

16.06.2020. 14:14
0
IZVOR: Katera

sali Skupštine opštine Istočna Ilidža danas je upriličen prijem za najuspješnije sportiste sa područja Istočne Ilidže.

Načelnik ove opštine Marinko Božović iskoristio je priliku da nagrađenim sportistima, sportskim kolektivima, radnicima i sportskim novinarima čestita, ističući da su upravo oni najbolji ambasadori opštine Istočna Ilidža.

- Veliki broj sportskih kolektiva egzistira na teritoriji Istočne Ilidže i jedna smo od opština koja u sportskom dijelu bilježi najznačajnije rezultate, siguran sam u to – kazao je Božović.

On je napomenuo da je opština tu, i da će u narednom periodu pomoći mnogo više, te da će dati svoj doprinos i biti servis za ostvarivanje svih rezultata.

- Siguran sam da imate velike ambicije i nemojte odustati od njih! Siguran sam da do postavljenih ciljeva i rezultata možete doći, a lokalna zajednica će biti tu, rame uz rame, da se na fer, sportski, partnerski način, borimo da budemo najbolji - dodao je Božović.

U obraćanju nagrađenim sportistima, Božović je rekao da je najbitnije da mlade generacije sklonimo sa ulice, da ih kroz sport oblikujemo, da od njih napravimo mlade i zdrave ljude koji će biti korisni članovi naše društvene zajednice.

- Samo ako to uradimo, svi smo uspjeli i svi smo pobjednici – istakao je Božović.

Najuspješnijim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i kolektivima, dodijeljene su zahvalnice, ali i novčane nagrade.

Najbolji sportisti u 2019. godini su: Vuk Elez i Mila Petrović iz Džudo kluba „Famos“ Istočno Sarajevo.

Vuk Elez prvak je Balkana u seniorskoj konkurenciji, prvak Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u kategorijama seniora, mlađih seniora i juniora, dok je na prvenstvu Balkana za juniore zauzeo srebro, baš kao i na Evropskom kupu za juniore.

Najmlađa seniorska, džudo šampionka Bosne i Hercegovine ikada, Mila Petrović, je u 2019. godini stigla do titula prvaka Balkana, BiH i Republike Srpske za seniore, mlađe seniore, kadete i juniore.

Najuspješniji sportista invalid je Aljoša Momir.

Priznanje za najperspektivnijeg sportistu dobio je Milorad Kezunović ( Džudo klub „Famos“), a ovaj klub je ujedno proglašen i za najuspješniji sportski kolektiv.

Najuspješniji trener je Zoran Šehovac (Omladinski košarkaški klub „Igman-Istočna Ilidža“), dok je najuspješniji sportski radnik Zoran Erbez.

Plakete i pehare za perspektivne sportiste dobili su: Milorad Kezunović (Džudo klub "Famos"), Mihajlo Pandžić (Džudo klub "Sparta"), Andrej Vuković (Karate klub "Igman"), Bojan Pejić (KMF "Tango"), David Remić (OFK "Kasindo") Nikša Tomašević (Fudbalski klub "Famos"), Matija Kalinić (Tekvondo klub "Tigar"), Ina Popović (Košarkaški klub "Igman"), Matej Šešlija (Rukometni klub "Igman"), Teodora Pindžo (Smučarski klub "Igman"), Sara Samardžić (Klub vodenih sportova "Mladost"),  Nikola Mrković (Omladinski šahovski klub "Mat"). 

Najuspješniji sportisti po granama sporta su: Vuk Elez i Mila Petrović (Džudo klub "Famos"), Ana Kovač (Karate klub "Igman"), Marko Tešanović (Fudbalski klub "Famos"), David Šehovac i Marijana Šehovac (Omladinski košarkaški klub "Igman"), Slobodan Elez (KMF "Tango"), Jovan Stankov i Jelena Kovač  (Klub realnog aikida "KGB"). 

Načelnik opštine Marinko Božović na kraju obraćanja napomenuo je da se dodjela nagrada za najbolje sportiste, sportske radnike i klubove svake godine održava na Đurđevdan, slavu opštine, ali da ove godine to nije bilo moguće organizovati zbog cjelokupne situacije izazvane pandemijom korona virusa.

Takođe, on je dodao da je opština imala u planu organizovanje nekoliko sportskih događanja u ovoj godini, ali da sve ostaje na tome, jer ih je za sada nemoguće realizovati.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    17h 1m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 50m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    13h 19m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    13h 6m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    16h 28m
    2