Источна Илиџа: Прољећна дератизација на подручју општине од 8. до 26. јуна

01.06.2020. 15:26
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју општине Источна Илиџа од 8. до 26. јуна биће обављена прољетна дератизација с циљем превентивне заштите становништва од појаве и ширења заразних болести које преносе глодари.

Дератизацијом су обухваћена приватна домаћинства, стамбени фонд, трговинске, угоститељске и занатске радње, објекти предузећа и јавних установа, паркови и друге зелене површине, канализациона мрежа са свим шахтовима, зграда општине и зграде којима газдује општина, обданишта, средња и основне школе, депоније смећа и обале ријека, наводи се у наредби коју је донио начелник општине Маринко Божовић.

Дератизацију ће извршити фирма "Дезинсекција" Бијељина, која је изабрана за извођача у складу са Законом о јавним набавкама.

Трошкови дератизације за зграде и објекте којима газдује општина, обданишта, средњу и основне школе, црвени крст, канализациону мрежу са свим шахтовима, паркове и друге зелене површине и сметљишта биће финансирани из буџета општине, а остали корисници сами ће сносити трошкове дератизације према званичном цјеновнику даваоца услуга.

Непосредни надзор над извођењем дератизације вршиће Санитарна инспекција града Источно Сарајево.

Извођач дератизације дужан је да се придржава законом предвиђених радњи за спровођење дератизације,а грађани су дужни да се придржавају препорука и упутстава извођача, наводи се у наредби.

Коментари 0
Повезане вијести
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    5h 39m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    23h 22m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    17h 39m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 13m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 8m
    0