Источна Илиџа: Сутра богојављенско пливање у Жељезници у Војковићима

18.01.2021. 09:08
0
ИЗВОР: Катера

За пливање за богојављенски Часни крст у уторак, 19. јануара, на ријеци Жељезници у Источној Илиџи пријавило се 47 такмичара, потврдио је предсједник Организационог одбора Ранко Скакавац.

Скакавац је рекао да је међу пријављенима само једна жена, јер је друга дјевојка одустала из здравствених разлога.

У организацији Српске православне црквене општине Војковићи, СКУД "Војковићи" и Џудо клуба "ФАМОС", а уз подршку општине Источна Илиџа, манифестација пливање за Часни крст на ријеци Жељезници ове године ће се одржати без присуства публике на обалама ријеке.

Организатор наводи да су због ситуације у вези са пандемијом вируса корона приморани да ове године ограниче број пливача, а да предност имају они који су протеклих година наступали на овој манифестацији.

Прије такмичења, у храму Светог Петра Дабробосанског Зимоњића биће служена Света литургија са почетком у 09:00 часова, а у 10:00 часова ће се обавити велико освећење воде.

Литија ка мосту, на улазу у Војковиће, полази испред храма око 11.45 часова, спуштање Часног крста у воду и пливање за Часни крст почиње у 12:00 часова, а додјела диплома и награда побједнику и учесницима биће одржана у 14:00 часова.

Побједник такмичења добија златник од начелника општине Источне Илиџе, док остали учесници добијају дипломе и медаље.

Подсјећамо, досадашњи побједници у пливању за Часни крст на Жељезници били су Борислав Отовић (2016), Ненад Лубура (2017), Градимир Миладиновић (2018), Сара Самарџић (2019) и Градимир Миладиновић (2020).

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 23m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 19m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 4m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 3m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 15m
    0