Источна Илиџа: У државном затвору 300 особа

18.01.2021. 10:06
0
ИЗВОР: Глас Српске

Сви осуђеници које је осудио или мјеру притвора одредио Суд БиХ пребачени су из казнено-поправних установа из Републике Српске и ФБиХ у Завод за извршавање кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ или такозвани “државни затвор” у Источној Илиџи.

Директор Завода Синиша Перковић потврдио је за "Глас Српске" да се од 30. децембра прошле године сва лица која је осудио Суд БиХ или им одредио притвор налазе у казнено-поправној институцији на чијем је челу.

- У Заводу се налазе 272 осуђена лица и 28 притвореника. Сва лица којима је казнене мјере изрекао Суд БиХ пребачена су у затвор у Источној Илиџи - каже Перковић.

Помоћник министра правде Републике Српске за извршење кривичних санкција Перо Дуњић прецизирао је за “Глас Српске” колико осуђених лица је из затвора у Српској пребачено у тзв. “државни затвор”.

- Укупно 146 осуђених лица којима је казну изрекао Суд БиХ, а издржавали су је у казнено-поправним установа у надлежности министарства правде Републике Српске пребачено је у Завод за извршавање кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ у Источној Илиџи. Ријеч је о свим лицима којима је казну изрекао Суд БиХ - каже Дуњић.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Затворенике нема ко да лијечи Затворенике нема ко да лијечи
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 6m
    5
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 38m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 16m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 48m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 21m
    0