Источни фронт, 103. дан: Кадиров објавио: Руси контролишу стамбени дио Сјеверодоњецка

06.06.2022. 11:04
0
ИЗВОР: novosti.rs

Специјална операција руске војске у Украјини данас је ушла у 103. дан. Руске снаге су у недјељу у близини Кијева уништиле тенкове Т-72 и друга оклопна возила које је Украјина добила од источноевропских земаља.

Конашенков:  "Руска авијација погодила фабрику за ремонт технике"

Руска авијација је током протеклог дана у области Сјеверска у ДНР уништила противбатеријску радарску станицу АН/ТПКу-50 достављену у Украјину из Сједињених Америчких Држава, саопштио је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Кадиров објавио нови снимак

Чеченски лидер Рамзан Кадиров објавио је на свом Телеграм каналу још један видео који потврђује да руске трупе контролишу стамбену зону Сјеверодоњецка у Луганској Народној Републици.

Село Тјоткино у руској Курској области на удару Украјинских снага

У руској Курској области село Тјоткино поново је на удару украјинске ватре, изјавио је данас гувернер региона Роман Старојт.

- Село Тјоткино поново се рано јутрос нашло под ватром. Гађани су мост и локална постројења - објавио је на Телеграму Старојт, преноси агенција ТАСС.

Британија испоручује Украјини ракетне системе

Велика Британија ће испоручити Украјини вишеструке ракетне системе који могу да погоде циљеве удаљене до 80 километара, у потезу координисаном са Сједињеним Америчким Државама, а као одговор на сукоб у Украјини.

"Азов" желео да заузме ватрене положаје у насељеним мјестима

Према тајним документима батаљона „Азов“ (против чијих припадника је покренут кривични поступак у Русији) који су пронађени у Маријупољу било је предвиђено да екстремисти заузму ватрене положаје у насељеним мјестима, преноси Спутњик.

- Дјелимичну камуфлажу мањим групама и опреми могу да обезбиједе насеља и дворишта, која су у оквиру зоне наше одговорности - наведено је у другом пасусу на врху треће стране тајног оперативног плана батаљона „Азов“ под бројем 1/16 са шифрованим називом „Олуја“.

Такође је наведено да као „заклони могу да послуже само објекти у насељеним мјестима која су најближа нашим положајима, директно бункери и ровови које ће заузети наше јединице“.

Отворена ватра на Гољмовски

Украјинске трупе у 07.10 (по московском времену) пуцале су на село Гољмовски, испаливши шест граната калибра 122 мм, саопштило је представништво Доњецке Народне Републике у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 16m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 49m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 15m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 28m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 57m
    4