Istočni front, 103. dan: Kadirov objavio: Rusi kontrolišu stambeni dio Sjeverodonjecka

06.06.2022. 11:04
0
IZVOR: novosti.rs

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 103. dan. Ruske snage su u nedjelju u blizini Kijeva uništile tenkove T-72 i druga oklopna vozila koje je Ukrajina dobila od istočnoevropskih zemalja.

Konašenkov:  "Ruska avijacija pogodila fabriku za remont tehnike"

Ruska avijacija je tokom proteklog dana u oblasti Sjeverska u DNR uništila protivbaterijsku radarsku stanicu AN/TPKu-50 dostavljenu u Ukrajinu iz Sjedinjenih Američkih Država, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Kadirov objavio novi snimak

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegram kanalu još jedan video koji potvrđuje da ruske trupe kontrolišu stambenu zonu Sjeverodonjecka u Luganskoj Narodnoj Republici.

Selo Tjotkino u ruskoj Kurskoj oblasti na udaru Ukrajinskih snaga

U ruskoj Kurskoj oblasti selo Tjotkino ponovo je na udaru ukrajinske vatre, izjavio je danas guverner regiona Roman Starojt.

- Selo Tjotkino ponovo se rano jutros našlo pod vatrom. Gađani su most i lokalna postrojenja - objavio je na Telegramu Starojt, prenosi agencija TASS.

Britanija isporučuje Ukrajini raketne sisteme

Velika Britanija će isporučiti Ukrajini višestruke raketne sisteme koji mogu da pogode ciljeve udaljene do 80 kilometara, u potezu koordinisanom sa Sjedinjenim Američkim Državama, a kao odgovor na sukob u Ukrajini.

"Azov" želeo da zauzme vatrene položaje u naseljenim mjestima

Prema tajnim dokumentima bataljona „Azov“ (protiv čijih pripadnika je pokrenut krivični postupak u Rusiji) koji su pronađeni u Marijupolju bilo je predviđeno da ekstremisti zauzmu vatrene položaje u naseljenim mjestima, prenosi Sputnjik.

- Djelimičnu kamuflažu manjim grupama i opremi mogu da obezbijede naselja i dvorišta, koja su u okviru zone naše odgovornosti - navedeno je u drugom pasusu na vrhu treće strane tajnog operativnog plana bataljona „Azov“ pod brojem 1/16 sa šifrovanim nazivom „Oluja“.

Takođe je navedeno da kao „zakloni mogu da posluže samo objekti u naseljenim mjestima koja su najbliža našim položajima, direktno bunkeri i rovovi koje će zauzeti naše jedinice“.

Otvorena vatra na Goljmovski

Ukrajinske trupe u 07.10 (po moskovskom vremenu) pucale su na selo Goljmovski, ispalivši šest granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 21m
    0
  • Slani mafini
    18h 42m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 37m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 31m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    13h 0m
    3