Источни фронт, 165. дан: Руска војска оборила два украјинска авиона Су-25

07.08.2022. 11:48
0
ИЗВОР: b92.net/novosti.rs

Руска специјална војна операција у Украјини ушла је у 165. дан.

Бајден потпирује ватру у Украјини, то је велики злочин

Суоснивач Пинк Флојда Роџер Вотерс изјавио је да сматра да амерички предсједник Џо Бајден потпирује ватру у Украјини.

- То је велики злочин. Зашто Сједињене Америчке Државе не охрабре (Владимира) Зеленског да преговара, и отклоне потребу за овим ужасним, ужасним ратом? - питао је Вотерс.

Он је поставио питање водитељу Си-Ен-Ена "шта би САД учиниле да Кинези постављају нуклеарне ракете у Мексико и Канаду".

- Овај рат се у суштини односи на акцију и реакцију НАТО-а који се гура ка руској граници, што су обећали да неће учинити када је (Михаил) Горбачов преговарао о повлачењу СССР-а из источне Европе - рекао је музичар.

Руси пробили одбрану у фабрици "Кнауф" у Соледару

Руска војска је пробила одбрану украјинске војске у фабрици "Кнауф" у Соледару, гдје се последњих дана воде жестоке борбе, јавља ратни репортер Семјон Пегов, преноси Спутњик.

Бивши амерички обавјештајац: Зеленски ће морати да бјежи

Владимир Зеленски ће или напустити Украјину или ће погинути од руку самих Украјинаца, сматра бивши амерички обавјештајац Скот Ритер.

Кубраков: Конвој четири брода са житом кренуо из Украјине

Украјински министар за инфраструктуру Олександр Кубраков, изјавио је да је други конвој бродова са украјинским пољопривредним производима испловио данас из украјинских црноморских лука, у оквиру споразума о деблокади украјинског прекоморског извоза.

Кубраков је твитовао да су четири теретна брода "Мустафа Неџати", "Стар Хелена", "Глори" и "Рива Винд", натоварена са скоро 170.000 тона житарица, преноси Ројтерс.

Ова четири брода напустила су Украјину у складу са оквирним споразумом који су потписале Украјина, Русија, Турска и Уједињене нације.

Руска војска оборила два украјинска авиона Су-25

У подручју Радгоспно, у Херсонској области, оборен је украјински Су-25, као и у подручју Солнцево, у Кировгородској области, јавља руски ратни репортер Роман Сапоњков

Украјинци 48 пута гранатирали ДНР

Украјинске трупе су током дана 48 пута гранатирале територију ДНР, испаливши 312 комада муниције, саопштило је представништво републике у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре.

- У протекла 24 сата Представништво је пријавило 48 чињеница пуцања од стране Оружаних снага Украјине - наводи се у поруци објављеној на Телеграм каналу Представништва.

Четири брода са прехрамбеним производима испловљава из лука у Одеси и Черноморску

Четири брода са прехрамбеним производима добило је дозволу да исплови из украјинских лука у Черноморску и Одеси, саопштила је прес служба Уједињених нација, преноси Спутњик.

Бродови ће испловити кроз хуманитарни коридор који је формиран у оквиру Прехрамбеног споразума.

У питању су брод „МВ Глори“ који превози 66.084 тоне кукуруза у Истанбул, брод „МВ Стар Хелена“ који носи 45.000 тона хране у Нантунг (Кина), „МВ Еива винд“ са 44.000 тона кукуруза и одредиште му је Искандерун (Турска), као и брод „МВ Мустафа Некати“ који носи 6.000 тона сунцокретовог уља у град Монополи у Италији.

Укупно ће ова четири брода превести 161.084 тоне прехрамбених производа.

Генерал Мизинцев кривицу за нуклеарни тероризам сваљује на Украјину

Руско Министарство одбране сматра да је гранатирање нуклеарне електране Запорожје које су извшриле украјинске снаге чин нуклеарног тероризма у складу са конвенцијом УН која је усвојена резолуцијом Генералне скупштине УН, рекао је данас директор руског Контролног центра националне осбране генерал Михаил Мизинцев.

Украјинске снаге гађале су подручје нуклеарне електране Запорожја након чега је избио пожар.

Пресјечене су двије напојне линије које су неопходне за рад електране због чега је више од 10.000 мештана региона Запорожје остало без струје и воде.

Убијен малољетник у Алчевску

Оружане снаге Украјине су из америчких ХИМАРС-а гађале вишеспратницу у Алчевску, преноси Раша Тудеј.

Ово је саопштено у представништву ЛНР.

Према ажурираним подацима, у гранатирању је погинуо један цивил, а повријеђено је још деветоро, међу којима и малољетник, саопштило је републичко тужилаштво.

У Алчевску је током јучерашњег напада оштећено укупно десет стамбених зграда, три предшколске образовне установе и школа, додаје Министарство за ванредне ситуације ЛНР.

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 14m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 25m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    19h 11m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 33m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 47m
    3