Источни фронт, 314. дан: Код Севастопоља оборена два украјинска дрона

03.01.2023. 19:45
0
ИЗВОР: in4s.net/Телеграм

Специјална војна операција у Украјини ушла је у 314. дан.

Изнад мора код Севастопоља оборена су два дрона. Украјинске трупе настављају да гранатирају Горловку. У Макејевки у ДНР су у нападу украјинских снага погинула 63 руска војника, саопштило је Министарство одбране Русије.

Изнад мора код Севастопоља руске снаге ПВО обориле су две беспилотне летјелице, саопштио је губернатор града Михаил Развожајев, пише Спутњик.

- Наша војска наставља да одбија напад - написао је губернатор на свом Телеграму.

Украјинска војска је у Артјомовску (украјински Бахмут) направила „500 линија одбране“, тако да се тешко напредује, изјавио је оснивач групе „Вагнер“ Евгеније Пригожин.

- Артјомовск је тврђава у свакој згради. Момци се боре за сваку кућу, понекад више од једног дана. Понекад недељама за једну зграду - рекао је Пригожин за Спутњик.

Према његовим ријечима, послије заузимања једне зграде не може да се каже да је одбрана украјинских трупа пробијена.

- Јутрос је заузета једна зграда и пробијена је одбрана. А иза те зграде је нова одбрана и то не само једна. А колико таквих линија одбране има у Артјомовску? Ако кажемо 500, вјероватно нећемо погријешити. На сваких 10 метара је одбрамбена линија - објаснио је Пригожин.

Турска ће наставити да улаже напоре за рјешавање украјинске кризе за преговарачким столом и по овом питању ће се придржавати политике која узима у обзир њене националне интересе, изјавио је портпарол турског предсједника Ибрахим Калин у интервјуу за часопис „Критер“.

Елитне јединице Ваздушно-десантних снага Русије спроводе интензивну обуку мобилисаних бораца у запорошком правцу.

Припрема се одвија на једном од полигона у Запорошкој области.

Мобилисани борци Оружаних снага Русије биће обучени за тактичко кретање у паровима и тројкама. Разрађују се различита сценарија, укључујући јуриш на објекте, уништавање оклопне технике и евакуација рањеника са бојног поља. Борце обучавају инструктори, борци елитних јединица Ваздушно-десантних снага, који су борбено искуство стекли у току специјалне војне операције.

Према ријечима инструктора, обука је „појачана и интензивна“.

Украјинске трупе гађале су Калињински округ Горловке, на који су испалиле три гранате калибра 155 мм, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања везаних за ратне злочине Украјине.

Оружане снаге РФ јуче су истовремено погодиле два положаја Оружаних снага Украјине у Дружковки у дијелу Доњецке Народне Републике који је окупирала Украјина.

Удари су изведени на тачку размјештаја Оружаних снага Украјине у згради ледене арене „Алтаир“, као и на импровизовани хангар код жељезничке станице код хотела „Мен“, који користе страни плаћеници и новинари.

Више од 200 припадника разних украјинских формација налазило се на Алтаиру у тренутку удара. Не зна се шта се тачно налазило у згради у близини жељезничког чвора.

Према неким извјештајима, постојало је позиционо подручје за противваздушни ракетни систем С-300. Према другима, у станици је истоварен ХИМАРС МЛРС и муниција за њега, а било је и страних плаћеника, преноси Рыбарь на Телеграму.

Једно се поуздано зна: јачина експлозије и секундарна детонација, снимљене камером француских новинара, свједоче о тачном поразу објекта.

Многи су масовно гранатирање Дружковке и Краматорска назвали одговором на напад на стручну школу у Макејевки, где је убијено више од 100 руских војника.

Пораз војних циљева не би требало да настане као одговор на нешто. Систематски удар ватре, потискивање подручја положаја ПВО и високопрецизни удари само су елементи ратовања, преноси Рыбарь.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    8h 24m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    13h 39m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    3h 7m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    5h 7m
    2
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    11h 25m
    0