Источни фронт, 554. дан: Руска ПВО оборила дрон у Подмосковљу

31.08.2023. 12:18
0
ИЗВОР: in4s.net

Специјална операција руске војске у Украјини, 554. дан.

Настављају се борбе на више дијелова фронта, а руске снаге успјешно одбијају покушаје снага Кијева да пробију њихову одбрану. Руска ПВО је неутралисала украјински дрон у Подмосковљу.

Припадници групе „Центар“ Оружаних снага Русије одбили су у краснолиманском правцу напад јуришне групе украјинске војске, међу којима су били и екстремисти „Азова“ (терористичка организација забрањена у Русији), преноси Спутњик.

Ликвидирано је више од 60 противничких војника, рекао је за Спутњик начелник прес центра групе Александар Савчук.

Украјинска беспилотна летјелица усмјерена ка Москви уништена је на југоистоку Подмосковља. Према прелиминарним информацијама, нема ни повријеђених ни материјалне штете, саопштио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

На московском аеродрому Внуково су из безбједносних разлога уведена ограничења на летове.

Медведев: Из Украјине људи бјеже, ускоро неће имати ко да ратује

Распад Украјине је очигледан с обзиром на то да је на територији Украјине остало само око половине становника, изјавио је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

- Број становника на територији која је под контролом Кијева је 19,7 милиона људи. Изван земље се налази већ 17,9 милиона људи. То је половина од укупно 37 милиона 2022. године и око 40 одсто од броја становника почетком XXI вијека - написао је он на друштвеним мрежама.

Додао је да у Русији сада живи око 7,1 милион људи који су дошли из Украјине.

- Наравно, могуће је да ће се неко вратити, иако је у то тешко повјеровати. Вектор распада се јасно види. Са толиким бројем људи који напушта своју земљу, кијевски режим и његова ‘Украјина’ ускоро неће моћи да функционише, а камоли да ратује - закључио је Медведев.

Захарова се опростила од Воласа: Неславно напустио бојно поље

Британски министар одбране Бен Волас је неславно напустио бројно поље, навела је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, додајући да је подношењем оставке послије четири године на функцији, премијеру послао одговарајућу поруку.

- Хајде да се опростимо од кривца за контаминацију украјинских земаља радијацијом јер је кијевски режим снабдијео гранатама са осиромашеним уранијумом. Агент 006 је неславно напустио бојно поље - написала је.

Бен Волас поднио је оставку на мјесто министра одбране Велике Британије уочи очекиване јесење реконструкције кабинета премијера Ришија Сунака, а прије сљедећих избора. Како наводи „Скај њуз“, њега ће на тој функцији замијенити министар енергетике Грант Шапс.

Бивши министар не планира да се више бави политиком, што се доводи у везу с тим да је Вашингтон одбио да подржи његову кандидатуру за позицију генералног секретара НАТО-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    12h 58m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    12h 32m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    11h 38m
    4
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    5h 0m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    13h 59m
    0