Источни фронт, 631. дан: Оборен украјински МиГ-29

15.11.2023. 14:12
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

У току је 631. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.​

У овом периоду најактивнија је артиљерија. Руски системи пажљиво уништавају упоришта противника дуж цијеле линије фронта.

Главно са руског Министарства одбране:

- На купјанском правцу одбијена су два напада Оружаних снага Украјине у подручју Синковке, ликвидирано је око 30 војника, уништен је тенк и два камионета.

- На краснолиманском правцу одбијена су три напада у подручју Григоровке и Серебрјанке, губици непријатеља износили су 180 људи.

- Оружане снаге Украјине изгубиле су на доњецком правцу око 220 људи. На јужнодоњецком правцу непријатељски губици износили су око 140 војника.

- На запорошком и херсонском правцу Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 100 војника.

- Украјински МиГ-29 оборен у подручју Павлограда, док је пресретнуто седам пројектила "хајмарс".

„Украјинска војска у „паклу‟ у Херсонској области“

Руска војска је приредила „пакао“ Оружаним снагама Украјине у подручју села Кринки – украјинска војска је за два, три дана изгубила стотину људи, саопштио је губернатор Херсонске области Владимир Саљдо на Телеграму.

Како је објаснио, руска војска је пребацила додатне снаге у то подручје.

- Противник је блокиран у Кринкама, приређен им је пакао: по њима ударају бомбе, ракете, пројектили из вишецијевних ракетних система, артиљеријска муниција, дронови… Само у посљедња два, три дана укупни губици противника су око стотину милитаната - наводи се у саопштењу.

Такође се наводи да се скоро сваки дан руској војсци предају групе украјинских бораца које броје и до 13 људи.

Оборен дрон

Руски ПВО системи оборили су украјински дрон изнад Смоленске области, саопштило је Министарство одбране.

- 15. новембра око 7.30 по московском времену спријечен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотном летјелицом на објекте на територији Руске Федерације. Дежурни ПВО системи оборили су украјинску беспилотну летјелицу над територијом Смоленске области - наводи се у саопштењу.

Уништено неколико украјинских положаја

Ивановски падобранци уништили су неколико упоришта Оружаних снага Украјине у подручју Артјомовска у Доњецкој Народној Републици (ДНР), саопштило је руско Министарство одбране.

- Извиђањем дроном откривена су камуфлирана непријатељска упоришта. Тачне координате су прослијеђене припадницима противваздушне одбране. Они су одмах прешли на линију гађања и брзо уништили камуфлирано упориште украјинских оружаних снага - наводи се у извештају.

У ресору су појаснили да је ватра испаљена из противавионских топова ЗПУ-4 и С-60. Током рада на артјомовском правцу, ивановски противваздушни падобранци су погодили десетине непријатељских упоришта, као и велики број лаких оклопних возила.

Посаде хаубица Д-30 Централног војног округа (ЦМД) у зони специјалне операције на краснолиманском правцу уништиле су упориште Оружаних снага Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.

- Посаде 122-мм хаубица Д-30 Централног војног округа извршиле су ватрени налет на упориште Оружаних снага Украјине у зони специјалне војне операције, уништивши упориште Оружаних снага Украјине. Према подацима извиђачких група Гардијског моторизованог пука Централног војног округа, војници су стигли на положаје и извели напад на пажљиво камуфлирано пољско упориште украјинских националиста на краснолиманском правцу, приморавши непријатеља да напусти подручје - саопштио је руски војни ресор.

Артиљерци Централног војног округа истичу високу ефикасност хаубице Д-30 због њене високе тачности, брзине паљбе и карактеристичног звука приликом гађања.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 21m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 32m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 58m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 3m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 31m
    0