У Матичној библиотеци почело обиљежавање "Дјечије недјеље" (ФОТО)

05.10.2020. 14:14
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Данас је почело обиљежавање манифестације "Дјечија недјеља" у Матичној библиотеци Источно Сарајево.

Програм обиљежавања почео је у 12.00 часова у Дјечијем одјељењу Матичне библиотеке (Дјечијој библиотеци).

Поводом проглашења најуспјешнијих читалаца Дјечије библиотеке организован је и посебан програм у коме су учествовали полазници радионица Дјечије библиотеке . Полазници радионица рецитовали су дјечију поезију коју су припремали са Михајлом Витором, студентом Српског језика и књижевности.

Овом приликом завршен је Љетни програм читања у коме су анимирана дјеца да током љетног распуста прочитају што већи број књига. Проглашени су најбољи читаоци и то у двије категорије.

У категорији од првог до шестог разреда, прво мјесто за љетног најчитаоца освојила је Селена Марија Брајовић са 34 прочитане књиге. Друго мјесто је освојила Ана Сладоје са 27 прочитаних књига, док је треће мјесто заузела Николина Панџић са 25 прочитаних књига.

У категорији од шестог до деветог разреда прву награду за најчитаоца освојила је Лена Јововић, другу Ивона Каурин и трећу Јована Панџић.

Такође, изабран је најбољи литерарни рад и најљепша пјесма. Александра Гајић је освојила прво мјесто за најбољи литерарни рад. Милица Ђурђевић је освојила прво мјесто за најљепшу пјесму, док је друго мјесто заузео Владан Ђерић. 

Слика

Вршилац дужности директора Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац рекла је да је Матична библиотека уз адекватан културно-забавни програм отпочела обиљежавање "Недјеље дјетета".

- Наш мото је „Читај да порастеш“ и њиме привлачимо дјецу како би завољела књиге од малих ногу – нагласила је Кулашинац.

Она је истакла да је задовољна одзивом дјеце на радионице Матичне библиотеке које су почеле још у септембру.

- Препознатљиви смо по едукативним радионицама и свим оним садржајима која привлаче дјецу да она најприје заволе књигу, па тек онда техничке уређаје – закључила је Кулашинац.

Студент прве године Српског језика и књижевности Михајло Витор рекао је да је на позив библиотекара дошао да помогне дјеци око рецитација. 

-Мало кроз шалу, мало кроз игру, али све се спреми – одговорио је Витор на питање како је било радити са дјецом.

Млади читалац Владан Ђерић рекао је да највише воли читати бајке и поезију као и да му је омиљени писац Бранко Ћопић. Он је додао да чита како би што више научио из књига.

Прва недјеља у октобру традиционално се обиљежава као недјеља посвећена дјеци.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву
Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    15h 7m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 42m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 29m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 10m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 40m
    0