U Matičnoj biblioteci počelo obilježavanje "Dječije nedjelje" (FOTO)

05.10.2020. 14:14
0
IZVOR: KATERA

Danas je počelo obilježavanje manifestacije "Dječija nedjelja" u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo.

Program obilježavanja počeo je u 12.00 časova u Dječijem odjeljenju Matične biblioteke (Dječijoj biblioteci).

Povodom proglašenja najuspješnijih čitalaca Dječije biblioteke organizovan je i poseban program u kome su učestvovali polaznici radionica Dječije biblioteke . Polaznici radionica recitovali su dječiju poeziju koju su pripremali sa Mihajlom Vitorom, studentom Srpskog jezika i književnosti.

Ovom prilikom završen je Ljetni program čitanja u kome su animirana djeca da tokom ljetnog raspusta pročitaju što veći broj knjiga. Proglašeni su najbolji čitaoci i to u dvije kategorije.

U kategoriji od prvog do šestog razreda, prvo mjesto za ljetnog najčitaoca osvojila je Selena Marija Brajović sa 34 pročitane knjige. Drugo mjesto je osvojila Ana Sladoje sa 27 pročitanih knjiga, dok je treće mjesto zauzela Nikolina Pandžić sa 25 pročitanih knjiga.

U kategoriji od šestog do devetog razreda prvu nagradu za najčitaoca osvojila je Lena Jovović, drugu Ivona Kaurin i treću Jovana Pandžić.

Takođe, izabran je najbolji literarni rad i najljepša pjesma. Aleksandra Gajić je osvojila prvo mjesto za najbolji literarni rad. Milica Đurđević je osvojila prvo mjesto za najljepšu pjesmu, dok je drugo mjesto zauzeo Vladan Đerić. 

Slika

Vršilac dužnosti direktora Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac rekla je da je Matična biblioteka uz adekvatan kulturno-zabavni program otpočela obilježavanje "Nedjelje djeteta".

- Naš moto je „Čitaj da porasteš“ i njime privlačimo djecu kako bi zavoljela knjige od malih nogu – naglasila je Kulašinac.

Ona je istakla da je zadovoljna odzivom djece na radionice Matične biblioteke koje su počele još u septembru.

- Prepoznatljivi smo po edukativnim radionicama i svim onim sadržajima koja privlače djecu da ona najprije zavole knjigu, pa tek onda tehničke uređaje – zaključila je Kulašinac.

Student prve godine Srpskog jezika i književnosti Mihajlo Vitor rekao je da je na poziv bibliotekara došao da pomogne djeci oko recitacija. 

-Malo kroz šalu, malo kroz igru, ali sve se spremi – odgovorio je Vitor na pitanje kako je bilo raditi sa djecom.

Mladi čitalac Vladan Đerić rekao je da najviše voli čitati bajke i poeziju kao i da mu je omiljeni pisac Branko Ćopić. On je dodao da čita kako bi što više naučio iz knjiga.

Prva nedjelja u oktobru tradicionalno se obilježava kao nedjelja posvećena djeci.

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu
Književno veče Dragana Vilića u Istočnom Novom Sarajevu Književno veče Dragana Vilića u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    3h 57m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 53m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    21h 38m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    18h 37m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    19h 49m
    0