Источно Ново Сарајево: Информације о програму бесплатног скијања за дјецу

14.01.2021. 11:04
0
ИЗВОР: opstinains.net

Програм бесплатног скијања за дјецу са подручја општине Источно Ново Сарајево, је почео дана, 8. 1 2020. године. За шест дана колико траје програм пријавило се укупно 1150 дјеце из општине Источно Ново Сарајево, од тога броја око 780 дјеце је преузело карте и скијало.

Програм бесплатног скијања за дјецу траје све до краја скијашке сезоне на Јахорини. Одржава се током зимског распуста и за надолазеће викенде у току сезоне, као што је било и ранијих година.

Дјеца могу користити бесплатне ски карте на сљедеће начине:

Појединачно са родитељима или са другим помоћницима и овлашћеним лицима.

Дјеца могу користити програм бесплатног скијања појединачно тј. у пратњи родитеља без организованих група. У том случају родитељи морају плаћати карту. Дјеца не смију бити сама на ски стази без надзора једног од родитеља или пунољетних лица. Да би дијете добило бесплатну карту мора се пријавити дан раније у општину. Родитељ не смије користити карту која је намијењена дјетету које се налази на списку пријављених.

Родитељи се могу међусобно организовати, тако да један родитељ води и надгледа групу од 5 до 10 дјеце. Родитељ који води групу добија улогу овлашћеног лица и потребно је да се претходно пријави у општини. У том случају пријављени родитељ има право на бесплатну ски карту. Родитељ (овлашћено лице) који предводи дјецу мора посједовати скијашко искуство, те претходно доћи у општину на договор. Овлашћено лице мора све вријеме бити присутно уз дјецу, а нарочито приликом доласка на жичару. У оба случаја на претходно договореном мјесту у договорено вријеме, на Јахорини родитеље ће чекати координатор који ће им предати ски – пасове. Након скијања ски – пасови се морају вратити на договорено мјесто у договорено вријеме.

У групном или индивидуалном аранжману уз ангажовање ски-инструктора или тренера.

У овом случају дијете може да искористи право на бесплатну карту ако има договорен аранжман са неком ски – школом, ски клубом или другим лицем, инструктором које врши обуку. У овом случају корисник има право на бесплатну карту, а саме трошкове обуке скијања плаћа родитељ. Да би дијете добило бесплатну карту мора се пријавити дан раније у општину, за дијете карту преузима родитељ или лице које врши обуку.  На претходно договореном мјесту у договорено вријеме, на Јахорини родитеље ће чекати координатор који ће им предати ски – пасове. Након скијања ски – пасови се морају вратити на договорено мјесто у договорено вријеме.

Организовано путем школе коју похађају, (договор искључиво са школом коју дијете похађа).

Уколико школе организују групе за скијање, за дјецу и за вође група су такође обезбијеђене бесплатне карте. Школа мора обавијестити општину и доставити списак дјеце са овлашћеним лицима дан раније. Сва организација око самог скијања и организације група, као и осталог је у домену школе. На претходно договореном мјесту у договорено вријеме, на Јахорини вође групе ће чекати координатор који ће им предати ски – пасове. Након скијања ски – пасови се морају вратити на договорено мјесто у договорено вријеме. 

Општа правила:

Сва дјеца морају да буду у пратњи родитеља или пунољетне особе, дјеца никако без обзира на године, скијашко знање или познавање планине не могу ићи сама без пратње пунољетне особе на скијалиште.

На скијалишту се строго придржавати правила издата од стране ОЦ „Јахорина“.

Овлашћено лице које води групу дјеце мора све вријеме бити присутно уз дјецу, посебно код уласка на жичаре.

Ски – пас овлашћеном лицу се неће давати, уколико овлашћено лице води мање од петоро дјеце, што ће се контролисати приликом предаје.

Ски – пас се не смије давати другом дјетету, другој особи или да родитељ користи ски – пас (ски – пасови су нумерисани и дуже се по имену и презимену дјетета или овлашћене особе).

Сваки дан се пријаве морају извршити у општини до 12.00 часова, јер се Управи ОЦ „Јахорина“ доставља списак на одобрење са пријављеном дјецом за сљедећи дан.

Приликом пријаве дјетета за скијање на унапријед одређени датум, обавезно водити рачуна да се и искористи на тај дан.

Ски – пасови се морају сваки дан преузети и исти вратити, без обзира ако се користе више дана за редом.

Родитељи сносе трошкове паркинга и изнајмљивања опреме.

Сва дјеца морају носити маркере. Сва дјеца и родитељи морају носити заштитне маске или бандане (мараме), које су обавезне док су на жичари због епидемиолошких прилика. 

Молимо све родитеље и овлашћена лица да се строго придржавају правила како не би имали ситуације раскида уговора или евентуалног престанка програма због неодговорних појединаца.

Важно

Строго је забрањено давати ски – пас другој особи или дјетету који се не налазе на списку! Подсјећамо, да и у том случају може доћи до раскида уговора и престанка скијања за сву дјецу због неодговорности појединаца.

Сва дјеца морају носити уочљиве маркере. Сва дјеца и родитељи морају носити и заштитне маске или бандане (мараме) које су обавезне док су на жичари због епидемиолошких прилика (ски – пас се неће давати без испуњења ових безбједносних мјера).

Пријава за скијање и преузимање карте:

Сва дјеца која користе програм бесплатног скијања, морају бити пријављена дан раније прије поласка на Јахорину, како би се формирали спискови по којима се издају карте.

Пријаве се морају извршити до 12.00 часова сваки радни дан у просторијама Општинске управе Источно Ново Сарајево. Уколико је скијање планирано за оба дана викенда, пријаву је потребно извршити петком.

Родитељи су дужни преузети ски-карту доласком на Јахорину, од координатора у времену  од 09:30 до 10:00 часова (КАФЕ РЕСТОРАН „Сњежна краљица“ налази се на путу од Огорјелице до хотела „Бистрица“ или ски – рентал „Сњежна Крљица“), те исту вратити до 14.30 часова на договорено мјесто (СКИ РЕНТАЛ „Сњежна краљица“). Молимо све родитеље и овлашћена лица да се строго придржавају наведених временских рокова.

 Пријаве за карте се врше:

–  На фиксни број телефона 057/340-836;

–  На мобилни телефон број 065/251-847, ( може СМС или Вибер порука);

–  Лично, канцеларија бр. 6 у згради општине.

Потребно је навести име и презиме дјетета и једног родитеља, годиште, одјељење и школу коју похађа, контакт број телефона и друге податке, те навести податке и ако има овлашћено лице. (Сви подаци који се дају ће бити провјерени у школама).

Контакт особе за пријаву су Милана Влачо и Татјана Зиројевић.

Координатори за преузимање карти на Јахорини су:

Верица Продановић     066/261-736

Невен Пејушић              065/694-405

Оња Мандрапа             066/119-541

Коментари 0
Повезане вијести
Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    16h 48m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    15h 37m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 14m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 19m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    17h 47m
    0